Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Milyen tesztet vegyek a ph,...

Milyen tesztet vegyek a ph, és az nk megméréséhez, ami olcsó, de megbízható?

Figyelt kérdés
2013. febr. 25. 07:18
 1/7 anonim ***** válasza:
nekem Neptun-os Ph. és NK+GH tesztem van és eddig pontos értékeket tudtam vele mérni ^^
2013. febr. 25. 07:50
 2/7 anonim ***** válasza:
jah és azt kihagytam, hogy egyáltalán nem drágák, pár száz forint összesen.
2013. febr. 25. 07:51
 3/7 Platypus ***** válasza:
A neptun nem rossz, de a pH-t csak 8-ig vagy 7,5-ig (nem emlékszem) méri, fölötte meg egyenletes kéket mutat. A tipikus csapvíz pH-ja meg fölötte van, így semmit sem lehet megtudni róla ezzel a teszttel. Közepes keménységnél és alatta prímán használható ez a pH teszt is.
2013. febr. 25. 12:22
 4/7 anonim ***** válasza:

NK mérésre jó a neptun teszt. [link]

A pH tesztje a neptunak elég szar. Mi digitális pH mérőt vettünk inkább, de az drága és egy egyszerű halazáshoz tulajdonképpen nem érdemes foglalkozni vele.

A lágyabb vízben a ph is lejjebb megy. Így szerintem elég ha csak egy NK tesztet veszel.

Ha az NK stimmel a halak igényeihez, akkor a ph is nagyjából stimmelni fog.

2013. febr. 25. 14:03
 5/7 anonim ***** válasza:
jogos platypus. tényleg, csak 7.5ig méri a pht ^^
2013. febr. 25. 14:03
 6/7 YourDestiny ***** válasza:
Keménységre jó a Neptun, nálam 1-2 értéket téved. pH-ra viszont véletlenül se vedd meg. Egetverő baromságokat mutat. A csapvizünket savasnak mutatja. Hogy folyhatna a csapból savas víz? Az aztán jót tenne a vezetékeknek... Szóval visszatérve... pH-ra olcsó tesztet nem találsz. Mindenképp CSAK csepegtetőset vegyél. A JBL jó, nekem olyanom van, ezért ezt tudom ajánlani.
2013. febr. 25. 14:15
 7/7 A kérdező kommentje:
Tudtok linkelni is? :D
2013. febr. 25. 18:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!