Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Mennyibe kerül kb. egy akváriu...

Mennyibe kerül kb. egy akvárium beindítása?

Figyelt kérdés
Akarok egy 30 literes akváriumot, 5-6 guppit. Sokba kerülne?? Az akváriumot már kinéztem: [link] ilyet szettben nem szeretném venni, mert találtam egy fűtőt, olcsón, és lámpát is tudok szerezni olcsóbban. A hal, növény, bújkálók, szűrő, stb.. mennyibe kerül??
2013. febr. 23. 11:51
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
15-20 ezer
2013. febr. 23. 12:03
 2/19 anonim ***** válasza:

Én azért ekkorába nem raknék guppit.

Más nanohalak nem tetszenek? [link]

2013. febr. 23. 12:13
 3/19 Bazseee_ ***** válasza:
max 15 ha okossan csinàlod . pl köveket . Bujkàlot ne vegyél meg giccses sz@rokar ezeket probàld begyüjteni elmész tùràzni egy volt.vulkanikus hegységbe ott talàlsz làvakövet tufàt . Akkor fozol ki szőlo agat szal a berendezést.meg ne vedd ajzatnak sodert pl ha bem lesz pàncélosod amugy sztem endler mehet bele meg1 pàr zebracsiga esetleg nosteny betta
2013. febr. 23. 12:34
 4/19 Bazseee_ ***** válasza:
Ja bujkàlonak fozel ki kukoszt sztem dekoravabb mint egy 2000 ft os keramia
2013. febr. 23. 12:48
 5/19 Bazseee_ ***** válasza:
*dekorativabb bocs helyesirasert telorol vok
2013. febr. 23. 12:55
 6/19 anonim ***** válasza:

Én nem szivárványos guppit, hanem endler guppit tennék bele a helyedben. Ők jobban illenek ekkora akváriumba.

Amúgy szerintem 5600ft marha sok egy 30l-es akváriumért. Vagy mindenképp kockát akarsz?

Ez egy viszonylag jó szett, az ára is jó, csak a lámpát kell idővel cserélni, mert rövid életű: [link]

Én egy ilyet még tavaly novemberben vettem 9500-ért, azóta emeltek az árán.

Berendezni nekem (2 vasfa, növények, gyökértáp a növényeknek, aljzat JBL Manado, polifoam alátét, hőmérő) 9000ft-ból sikerült, ehhez jön még a garnélák ára, ami baráti áron egy ezres volt 10db-ért.

Szóval 20000-nél járok. De lehet, hogy még veszek 3-4 endler hímet bele.

Vagy itt van még ez, [link] ez is olcsóbb.

Ebbe pl egy szűrő, ami olcsóbb, de jó: [link]

Halak:

Endler: [link]

Szivárványos guppi: [link]

Növények: attól függ, milyet akarsz. Számolj 3-4 ezer ft-al, az biztos elég rá.

Vasfa, bujkáló: szintén attól függ, milyet akarsz. Nekem 2 vasfa, közepes méretű volt 2800ft.

2013. febr. 23. 13:04
 7/19 A kérdező kommentje:

Kőből van egy csomó :D nem akarok semmi dísztárgyat mert egyáltalán nem illenek oda. Van szőllőnk is xdd azt hogy kell kifőzni? Nem színeződik el tőle a víz? Talajnak nem olyat gondoltam, hanem ilyet: https://www.youtube.com/watch?v=SXGITmj-WM8&feature=youtube_..

Az úgy jó lenne?

De amúgy akkor már (egy picit, vagy nagyon) olcsóbban jövök ki? Nálunk a növény az mindegyik 800.-ft... kicsi, nagy, bármilyen féle, de 800-ba kerül mindegyik.

Nem tudom, én ilyet szeretnék :D:D nem kell szett mert találtam olcsón lámpát, és fűtőt. f 1 asus com

2013. febr. 23. 13:19
 8/19 A kérdező kommentje:
Az az f1es izé nem tudom mi xdd magától bevitte a gépem. De amúgy azt akartam írni, hogy endlert veszek.
2013. febr. 23. 13:21
 9/19 Bazseee_ ***** válasza:

[link]

itt minden le van írva ,annyi + hogy amikor áztatod dobj hozzá egy kis sót :) ne áztasd csersavba mert egy kicsit amúgy is fogni fog de elenyésző de még ha abban áztatod is akkor elég barna lehet a víz

szerintem tegyél bele kókuszt is :) kb 250 ft ketté vágod kikanalazod a belsejét ,és egy lábosba felteszed, és kifőzöd... kb 5 percig főzd ! megvárod még kihűl, és mehet is bele, azt a "szőrt" ami a kókuszon van lekaparhatod de ha nem akkor se vészes páncélosok ancik szeretik :)

2013. febr. 23. 13:28
 10/19 anonim ***** válasza:

Tehát a talajt ilyen lapokkal választanád szét, és több fajta lenne? PL bazaltzúzalék és sóder?

Én erre ajánlom a plexilapokat, azok időtállóak, és jól tartják magukat. :)

A szőlőgyökeret, ha már teljesen ki van száradva, és nem volt jó pár éve permetezve (!), akkor be lehet áztatni simán egy vödör vízbe. A külső, hám rétege jöjjön le, akár drótkefével is leszedheted, ha már ázott egy ideig. Addig áztasd, amíg lenn nem marad a víz alatt, utána dörzsöld át folyó víz alatt dörzsi szivaccsal, és mehet az akváriumba.

Kifőzni nem kell, mert az árt a rostjainak, rövidíti az élettartamát (értsd: kevesebb ideig tudod majd használni).

Tehát akkor lesz szőlőgyökered dekornak, a bazalt és a sóder nem kerül sokba, olcsóbb, mint az én Manado-m. :)

Növényt döntsd el, milyet, 800ft-ért vegyél 3-4 fajtát, és kész.

Így lehet spórolni, ha magad gyűjtöd a dekorációt. a bazaltnál és a sódernál olcsóbb talaj pedig tudtommal nincs.

2013. febr. 23. 13:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!