Mennyibe kerül kb. egy akvárium beindítása?
Én azért ekkorába nem raknék guppit.
Más nanohalak nem tetszenek? [link]
Én nem szivárványos guppit, hanem endler guppit tennék bele a helyedben. Ők jobban illenek ekkora akváriumba.
Amúgy szerintem 5600ft marha sok egy 30l-es akváriumért. Vagy mindenképp kockát akarsz?
Ez egy viszonylag jó szett, az ára is jó, csak a lámpát kell idővel cserélni, mert rövid életű: [link]
Én egy ilyet még tavaly novemberben vettem 9500-ért, azóta emeltek az árán.
Berendezni nekem (2 vasfa, növények, gyökértáp a növényeknek, aljzat JBL Manado, polifoam alátét, hőmérő) 9000ft-ból sikerült, ehhez jön még a garnélák ára, ami baráti áron egy ezres volt 10db-ért.
Szóval 20000-nél járok. De lehet, hogy még veszek 3-4 endler hímet bele.
Vagy itt van még ez, [link] ez is olcsóbb.
Ebbe pl egy szűrő, ami olcsóbb, de jó: [link]
Halak:
Endler: [link]
Szivárványos guppi: [link]
Növények: attól függ, milyet akarsz. Számolj 3-4 ezer ft-al, az biztos elég rá.
Vasfa, bujkáló: szintén attól függ, milyet akarsz. Nekem 2 vasfa, közepes méretű volt 2800ft.
Kőből van egy csomó :D nem akarok semmi dísztárgyat mert egyáltalán nem illenek oda. Van szőllőnk is xdd azt hogy kell kifőzni? Nem színeződik el tőle a víz? Talajnak nem olyat gondoltam, hanem ilyet: https://www.youtube.com/watch?v=SXGITmj-WM8&feature=youtube_..
Az úgy jó lenne?
De amúgy akkor már (egy picit, vagy nagyon) olcsóbban jövök ki? Nálunk a növény az mindegyik 800.-ft... kicsi, nagy, bármilyen féle, de 800-ba kerül mindegyik.
Nem tudom, én ilyet szeretnék :D:D nem kell szett mert találtam olcsón lámpát, és fűtőt. f 1 asus com
itt minden le van írva ,annyi + hogy amikor áztatod dobj hozzá egy kis sót :) ne áztasd csersavba mert egy kicsit amúgy is fogni fog de elenyésző de még ha abban áztatod is akkor elég barna lehet a víz
szerintem tegyél bele kókuszt is :) kb 250 ft ketté vágod kikanalazod a belsejét ,és egy lábosba felteszed, és kifőzöd... kb 5 percig főzd ! megvárod még kihűl, és mehet is bele, azt a "szőrt" ami a kókuszon van lekaparhatod de ha nem akkor se vészes páncélosok ancik szeretik :)
Tehát a talajt ilyen lapokkal választanád szét, és több fajta lenne? PL bazaltzúzalék és sóder?
Én erre ajánlom a plexilapokat, azok időtállóak, és jól tartják magukat. :)
A szőlőgyökeret, ha már teljesen ki van száradva, és nem volt jó pár éve permetezve (!), akkor be lehet áztatni simán egy vödör vízbe. A külső, hám rétege jöjjön le, akár drótkefével is leszedheted, ha már ázott egy ideig. Addig áztasd, amíg lenn nem marad a víz alatt, utána dörzsöld át folyó víz alatt dörzsi szivaccsal, és mehet az akváriumba.
Kifőzni nem kell, mert az árt a rostjainak, rövidíti az élettartamát (értsd: kevesebb ideig tudod majd használni).
Tehát akkor lesz szőlőgyökered dekornak, a bazalt és a sóder nem kerül sokba, olcsóbb, mint az én Manado-m. :)
Növényt döntsd el, milyet, 800ft-ért vegyél 3-4 fajtát, és kész.
Így lehet spórolni, ha magad gyűjtöd a dekorációt. a bazaltnál és a sódernál olcsóbb talaj pedig tudtommal nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!