Megmérjek néhány lámpát, hogy mi hány lux?
Érdekel valakit az info?
Mondjuk 30-40cm-vel a lámpák alatt, mintha akváriumon lenne.
Ja, mondjuk igen :)
ha tök közel rakom a 24Wattos T5 fénycsőhöz
akkor 30 ezer luxot mér
Nincs ráírva, csak annyi, hogy a készüléket nem szabad szélsőséges rezgéseknek, közvetlen napsugárzásoknak, vagy nedvességnek kitenni
Most megmértem 5 centiről, úgy 17 ezer luxot mér
Nagyon tetszenek ezek a kísérletek hable, jó ötlet volt :)
Én arra lennék kíváncsi, hogy víz alatt mennyi lehet. Nem tudnál olyat csinálni, hogy két asztal közé feltennél egy kisebb akváriumot (10-20 litereset), megtöltenéd félig, meg teljesen és úgy mérnél? Tehát az akvárium alá tennéd be fényerősség mérőt? Persze azért balesetet nem szeretnék okozni a hülyeségemmel, csak egy ötlet volt :)
Egyszerűsítve az én nyelvemen: az egy adott területre egyenletesen leadott fényáram.
Bonyolítva jön a wikipédia ×D
Az a fényáram, amelyet az 1 kandela fényerősségű, minden irányban egyenletesen sugárzó, pontszerű fényforrás 1 szteradián térszögbe sugároz.
A lényeg az, hogy több lumen egyenlő a nagyobb fényerővel. Ezért keressük mindig a fényforrásoknál ezt az adatot :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!