Valaki segítene kideríteni hogy miért halt meg az almacsigám? :|
"Rejtélyes almacsiga"
Hát ezen mosolyogtam :D
Rejtélyesek, mert a nagyobb almacsigák éjjel képesek elkapni a kisebb halakat (rámennek és megeszik őket). Meg szerintem tudnak teleportálni is, amikor eltűnnek házzal együtt, de az csak az én véleményem :)
Strapabíróak, mert tüdô és kopoltyú kombinációjuk van és ajtós csigaházuk, amit a száraz évszakban becsuknak és beássák magukat a talajba, így túlélik azt.
Ha leugranak 1 méter magasról és koppannak a kövön, normál esetben nem törik el a házuk.
Nem halhatatlanok, mert léteznek számukra veszélyes csigabetegségek, meg néha képesek megöregedni is.
A vízminőségre nem érzékenyek olyan szempontból, hogy oxigénhiányos mocsarakban is élnek, meg néha olyan akváriumban is, amiben a halak már kidöglöttek ammónia mérgezésben. Sőt olyankor még örülnek is, hogy van sok kajájuk.
Egy dologra viszont fokozottan érzékenyek. A mészvázas házukat kalciumból építik fel, így ha a víz szegény kalciumban, illetve ha pH 7 alatt van, akkor kilyukad vagy megreped a házuk, és azt nem sokáig viselik el. Lyukas házban már könnyebben megdöglenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!