Garnélás akváriumot milyen gyakran kell takarítani?
Akkorában nekem olyan 4-5 havonta el szokott koszolódni a talaj. Ha sok garnéla van benne, mondjuk mert szaporodnak.
De azt lehet látni, hogy mikor nagyon retkes már.
Akkor ki szoktam halászni a garnélákat egy vödörbe, kiszedem a talajt, átmosom másik vödörbe és visszadobok mindent.
Na most ez nem 5 perces művelet minden garnélát megtalálni, hanem több órás elfoglaltság.
Volt, hogy untam megcsinálni és 4 napig kint hagytam vödörbe őket, szűrő nélkül, de meg se kottyant nekik. Az ilyen red cherry, vagy sakura, vagy yellow garnélák mindent kibírnak :)
Tulajképp a legcélszerűbb az lenne, ha 2 akváriumod lenne, és felváltva hol az egyikbe, hol a másikba pakolnád át őket. Tehát mindig lenne egy üres, az sokat könnyít a dolgon.
Na de ha össze csak 10 garnéla van benne, azoknak nem lesz olyan koszos a talajuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!