Garnélás-halas nano akváriumba almacsiga?
Sziasztok! A kérdés puszta kíváncsiság, jelen pillanatban nincs akváriumom, gyerekkoromban volt, és egyszer majd szeretnék a saját lakásomba is, de mindenesetre szeretem olvasgatni az akvarisztika rovatot. Nagyon tetszenek a nano akváriumok. Több helyen olvastam, hogy az almacsiga kárt tesz a növényekben, vagy azért, mert rágja őket, vagy azért, mert nagy és ledózerolja őket. Anno nekem is volt almacsigám, de abban a kezdetleges akváriumban nem volt valami buja növényzet, amiben akkora tarolást végzett volna. Egy szép növényes, garnélás nanoban viszont egyáltalán nem is érdemes almacsigát tartani, vagy azért lehet? A garnélákat zavarná, vagy ők zavarnák a csigát?
Köszi a válaszokat!
Nekem a süncsigák a kedvenceim: picikék és nagyon mutatósak. Rajtuk kívül hagymacsigám is van, ami olyan, mint a zebracsiga csak pöttyösben. Mind zseniálisan jó algaevő, de rájárnak a garnélák spenótjára is.
Viszont azt, hogy nem szaporodnak úgy kell érteni, hogy a petéik csak brakkvízben kelnek ki. Ettől függetlenül lerakják a petéiket: kicsi fehér pöttyök az akvárium oldalán és a tereptárgyakon, ez valakit zavar, valakit nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!