Honnan tudom meg mennyi víz folyik le a szűrőakváriumba?
250 literhez mondjuk egy 20-30 literes elég lenne. De olyan magas legyen, mint az akvárium, gondolom oldalpolcosat akarsz.
Nem kell akkora teljesítményű, nekem 12 literesbe egy aquael fan-2 pumpája lesz, az 100-450 l/h-ig állítható. Valami olcsóbban gondolkodj, például. [link]
szerintem ez teljesen kiszolgálna, bár nem írja, mekkora mértékben állítható. Ja, és remélem levehető a végéről az a terelő, mert csak úgy tudsz rá tenni csövet.
De akár vehetsz egy használt aquael fan1-2 pumpát is.
saccra 200-300 l/h körül jöhet a csövön le a víz a szűrőbe.
Akkor viszont jobb lenne ha megfúratnád a felső akvit, mert az életben nem fogod tudni pontosan beállítani az alsó pumpát, ugyanis ingadozhat a nyomása.
Megfúrhatod az akvárium alját is és ott lesz a vízszint, ameddig érnek a csöveid.
Fúrás nélkül megcsinálni az alsópolcost nagy kínlódás, mert a pumpa nyomása ingadozhat és vagy felül folyik túl, vagy alul.
Alulról viszont ha 1 méter magasra fel kell nyomni a vizet, akkor legalább 1200 L/órás pumpa kell.
Először egy 600 liter/órás pumpát próbáltam és annál kb 60 centi magasságnál megállt a csőben a víz, nem is bírta felnyomni, csak ott erőlködött.
Az 1200-as felnyomja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!