Hogy érdemes nekikezdeni a csigasügerezésnek?
Nagyon tetszenek ezek a kis törpesügerek, így eldöntöttem, hogy kialakítok itthon egy akváriumot csak nekik.
De nem igazán tudom, hogy miként kellene nekiállnom. Egyáltalán hány fajta csigasügér tartható akváriumban? Mind ilyen 4cm körüli? Ti melyik fajt ajánljátok kezdésnek?
Hány l-től érdemes gondolkodni? Én olyan 40-50l körül vacillálok. És van itthon egy 35l-es is. Nekik is, mint sok más sügérfajnak, az alapterület a fontos, vagy a magasság is?
A szűrésnek mennyire kell erősnek lennie? Erősebb szükséges, mint egy "átlagos" vegyes akváriumhoz?
A berendezés gondolom náluk csigaház és különféle kövek. Aljzat számukra a kvarchomok, vagy sóder a megfelelő?
Válaszaitok előre is köszönöm.
Egy kisebb akváriumban szerintem csak egy fajtát tarts, szerintem sokcsíkút. És igen, az összes ilyen kicsi.
Akár a 35 literesed is jó nekik, kezdésnek 6-7 is elég lehet, ha jól tartod őket, utódokkal is megörvendeztetnek. :)
Aljzatnak inkább kvarchomok, kövek nem is fontosak. A lényeg a sok csigaház.
Szóval akkor egy 35l-es is megfelelő 5-6 db-nak?
A sokcsíkún kívül még milyen fajták vannak? Hallottam még buldogról. Rajta kívül?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!