250 literes akvárium szűrése? (linkek)
az aksi megvan, két közepes erősségű belső dolgozik egyelőre benne, ezért vennék még egy külső szűrőt, itt vannak az eddig kiszemeltjeim: [link] sima atman, legalább nem drága
[link] még olcsóbb aqua nova és még erősebb is
[link] ez még picit erősebb, de nem nagyon ismerem ezt a márkát
[link] egy erős atman
[link] és végül szerintem a legesélyesebb egy JBL
ti mit gondoltok, megköszönném igazán ha segítenétek :)
Igen, ahhoz ki kéne fúrni az üveget.
És igen, én tuti a Tetrát venném. Az egyik legjobb ár/érték arányú szűrő a piacon, ha nem a legjobb. 250 literre lesz egy 12 literes tartályod, benne 4 szűrőkosárral. Azokat a lehető legjobban ki kell használni, mert nem kis akváriumról van szó. Legalább 2 kosarat (az alsót hagynám ahogy lesz, a másik hárommal variálj) pakold meg Siporax-al. Jó, mert hatékony és nem fojtja a szűrőt. Ha ez így drága, akkor legalább 2 litert vegyél bele, a többi meg lehet valami olcsóbb szűrőanyag. Viszont azok el fognak enni a teljesítményből, mert a legtöbb más bio golyó vagy kavics formájú, amik jobban összeállnak. Ám a biológiai szűrőanyagcsere nem csak a Tetránál esedékes. A JBL-nél, Atman-nál is ki kell cserélni a gyári biot. A jó minőségű szűrőanyag az árban nincs benne. Pont ezért elérhető árkategória :)
Persze az Atman-nal és JBL-el se jársz rosszul, de ha mégis a Tetra mellett döntenél, akkor egy kis olvasnivaló, hátha hasznát veszed. Én a 700-asomról írtam, de lényegében mégis egy szűrőcsalád:
Siporax legolcsóbban:
Sok-sok évig életképes. Ha keveset is, de valamennyit mindenképp javaslok a szűrőbe. Amennyire van keret.
Az alsópolcosnak nem muszáj kifúrni, csak úgy egyszerűbb.
Oldalpolcosat is lehet csinálni, ha van egy kis helyed az akvárium mellett az állványon.
Itt van néhány ötlet, ha a házi mellett döntenél : [link]
Ha nem számít az ár, a bolti esztétikusabb, ha számít, a házi sokkal olcsóbb.
Én sajnálnék 20-30-40 ezreket kiadni egy külső szűrőért. Pár ezer forintból meg lehet csinálni egy házit, ami ugyanazt tudja lényegében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!