Szeretném lágyítani az aksi vízit ( ramireziknek, meg hát végső soron minden halam a lágyat kedveli ). Na már most, milyen természetes úton tudnám lágyítani?
#3
A víz keménységét nem "kő" okozza. A vízkő pl CaCO3, vagy is mészkő :D De ez lehet MgCO3 is.
Tehát a változó keménységet a Ca és Mg karbonátok okozzák. Ezt pl forralással is el lehet nagyjából távolítani(utána le kell szűrni).
huha tényleg nem gondolkodtam, bocsánat, hogy félrevezetés érzetét keltettem :)
tényleg nem azonos a lágyítás a savasítással :)
A csapvíz nálam 21 NK (kemény) és pH 8 (lúgos)
RO vízlágyítóval lehet csinálni Ozmo vízet, ami csak 0 NK (lágy) és pH 5 (savas).
Ha felesbe kevered e két vizet, akkor kapsz 10-12 NK és pH 6,5 - 7 körüli (nagyjából semleges) vizet, ami általában jó az összes lágyvizes halnak.
Egy RO szűrő használtan pl 11 000 Ft:
Újonnan 27 740 Ft:
Még ha rákeresel, hogy "RO vízlágyító" akkor lehet hogy találsz többet is. Ez a legegszerűbb módja a vízlágyításnak, és ezzel évekig tudod gyártani otthon a lágy (Ozmo) vizet, problémamentesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!