Axolotl? Valaki magyarázna?
Először is ezt olvasd végig: [link]
Itt tudsz feltenni kérdéseket is.
És akkor amire tudom a választ a kérdéseid közül: hely olyan 60l a minimum. Ügyelni kell a víz hőmérsékletre, a túl magas hőmérsékletet nem szeretik. Lehet párban tartani őket.
Fényes hely nem kell nekik, ha raksz melléjük növényeket, max nekik (nem tudom, lehet-e melléjük növényt rakni). Nem kell neki kimászó, nem jön ki a vízből. Venni, hát ez egy jó kérdés. Akvarisztikai boltokban kérdezősködj, lehet, hogy vannak olyanok, akik tudnak hozatni.
Én nem javaslom más állattal való együtt tartását.
2 színben lehet hozzájutni: albínó és vadas. Ezen mindkettő rajta van: [link]
Ennyit tudtam segíteni. Olvasd végig a fórumot, amit belinkeltem, ott sok mindent megtudsz róluk.
Közben olvasgattam utána, és arra jutottam, hogy olyan 25cm-es vízmagasság kell minimum, és 100x50cm-es alapterület. Ez, ha úgy számolunk, hogy egy 100x50x30-as akvárium, akkor az 150l sajnos. Erre azt írják, hogy 4-5 axolotl is tartható, szóval 2-höz olyan 100l-el számolj kb.
A sárga az milyen? Még sosem láttam. Élőben is csak vadasat. Biztos ritka, és azért olyan drága. Amúgy olyan 3-4000ft szokott lenni.
Furcsa ez a sárga szín. Valahogy nem tűnik természetesnek. :)
Tuti, hogy hosszú tenyésztés eredménye. Ha így van, akkor már tudni, miért ilyen drága.
Golden albino lesz az a sárga.
Nagyon jó cikk a tartásukról: [link]
Meg egy fórum: [link]
Teljesen vízi életmódot folytat, nem kell neki kimászó. Ugyanúgy be kell járatni az akváriumukat, mint a halaknak.
Maximum hasonló méretű axolotllel van tartható. Amit úgy ítél, hogy befér a szájába megeszi, vagy legalábbis próbálkozik vele. Vagy ahogy az előző válaszoló is írta, az axi kopoltyúját csipkedik meg (illetve algázók rá tudnak tapadni az axi bőrére).
Ti mivel etetitek? mennyire kell változatos étrend? én a halakat 2 naponta más kajával etetem hogy kiegyensúlyozottak legyenek. Illetve őket kézhez lehet szoktatni? ha igen akkor hogyan?
amire még kíváncsi vagyok hogy milyen szűrőt vegyek bele? nektek mekkorában van milyen?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!