Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Mi lehet a probléma?

Mi lehet a probléma?

Figyelt kérdés

Tegnap vettem 3 pink dániót és nem telt el 24 óra, de az egyiknek már nincs meg a farka. Az akvárium 54 literes, Eheim 2008-as szűrővel, és 6 dánió + 4 guppi van benne, meg két aprócska márványrák. Lehet, hogy ők a hibásak?

Itt van két kép:

[link]

[link]

2013. febr. 9. 15:28
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
3 zebradánióm van a 3 pink mellett. Nem azért vettem, mert giccsesek, meg mert műk. Azért vettem, mert ők még talán elférnek ekkora helyen és színesek. Lehet, hogy Budapesten mindenfelé lehet vásárolgatni nanohalakat, vidéken mi van: aranyhal, betta meg guppi. Kövezzetek meg, amiért szerettem volna valamit, aminek színe is van. De ezen holnapig is vitatkozhatnánk, mert számomra nem giccses az ókori oszlop, vagy a hajóroncs sem az akváriumban. Lehet, hogy teljesen természetellenes, mert épp nem valami red moor fa van szépen beültetve növényekkel, de minden ember más, mindenkinek más az ízlése. Kicsit lehetnének toleránsabbak, és megértőbbek azokkal, akik szerint nem röhejesek ezek a dolgok.
2013. febr. 9. 20:44
 12/15 Pendulum92 ***** válasza:
Ízlések és pofonok :) Mindenki úgy rendezze be az akváriumát, ahogy neki tetszik.
2013. febr. 9. 20:52
 13/15 anonim ***** válasza:

Nem a röhejesről van szó itt. Nekem nincs semmi kifogásom a koponya, meg hajóroncs, meg hasonló cuccok ellen, ha a gazdájának tetszik, nincs beleszólásunk.

Itt a probléma a génmanipulált hallal van. Nem hiszem el, hogy az általad felsorolt 3 fajon kívül más nincs. Merre laksz?

Egyébként a zebra és pink dániónak kicsi az 54l, 80 kéne nekik.

2013. febr. 9. 21:03
 14/15 A kérdező kommentje:
Utolsónak: az előtted válaszolóknak reagáltam főként. Persze, hogy nem csak ez a 3 hal van, most a legtriviálisabb szintre vittem le a dolgot. De ne gondold, hogy sokkal több mindent megtalálnál egy GYMS megyei kisváros díszhal boltjában... a legáltalánosabb halfajokat csak.
2013. febr. 9. 23:55
 15/15 YourDestiny ***** válasza:
Talán kicsit félreérthető voltam. De azzal, hogy egyre nagyobb mű marhaságot látnak napvilágot, csupán süllyedünk. Oda vezetett ez, hogy csóri halakat színezik, újabban már tetoválják, mert az olyan buli. Ha mindenki a természetességnél maradt volna, akkor nem fajult volna idáig a helyzet. A műbbnél műbb csak ötletet ad egy újabb szörnyelmes agyszüleménynek. De ezt ne vesézzük, itt nem is az emberek ízlését kell hülyébe nézni. Sajnálatos, hogy vannak, akik úgy döntöttek, hogy ha a mű, csecse színes dekoráció bejön valakinek, lesz, akinek a "mű" hal is. És "gyártják" őket, és hanyatlunk.
2013. febr. 10. 00:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!