Barátok Közt Laci hala milyen fajta? :D
Már látom magam előtt a boltoknál kígyózó sorokat, hogy "olyan hal kell, amit láttunk a tv-ben". :D
Alaposan olvasson utána az ,aki axolotl tartásra adja a fejét, még csak nem is hasonlít a rendes tartás arra, ami a tv-ben látható!
Lassan nekem is meg kéne nézni a Barátok Köztöt...
De hogy valami hasznosat mondjak a kérdezőnek:
Tényleg macerás a tartásuk, mert hideg vízi állatok és nyáron macerás a hűtésük. Mivel mérete a 30cm-t közelíti nagy alapterületű akvárium kell neki. Amit ugyanúgy be kell járatni, mint a halaknak, ugyanolyan rendszerességű vízcserével. (Ha lövésed sincs miről beszélek, olvasgasd az akvarista.hu ingyenes e-könyveit!) A kétéltűek alapból érzékenyek a vízminőségre a bőrük miatt az axolotlok ráadásul kívül hordják a kopoltyújukat. Ami még hirtelen eszembe jut, hogy nem nem szabad sódert és kavicsot használni aljzatnak, mert megeszik és bélelzáródást okozhat.
És társas lények.
Amúgy nem valami nagy durranás a tartásuk. Már 3 éve van 4 darab, és szerintem könnyebb tartani mint egykét díszhalat.
Nem azért kérdeztem, hogy veszek.. :D
Csak közelebbi fotókat megnézni, hogy mégis milyen. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!