Lenne értelme annak, hogy Eheim belső szűrőbe szivacs helyett mondjuk siporaxot rakok?
"kis teljesítményű"
Ezen is jót nevettem. Egész más a megoldás.
Amennyiben Pick up szűrőről van szó, azért nem érdemes,mert a szűrő belül üreges. Működése a sok gagyi szivacs szűrőtől annyiban tér el, hogy nem szívja vagy nyomja át a szivacson a vizet. A Pickup, a szivacs belső hengeres üregében létrehoz, egy felfelé nagy sebességgel áramló víz oszlopot. A felfelé áramló vízoszlop pedig próbálja magával ragadni a körülötte "nyugalomban" lévő vizet. Ami csak akkor történhet meg, ha átszivárog a szűrő szivacson. Így a szivacs teljes felületét fogja használni. Ellenben a kényszer szívott gagyi szűrőkkel, amik csak bizonyos részét használják a szűrőszivacsnak. mert a többi részét kitakarja a műanyag. Siporax azért jó, mert ha sok van belőle akkor sok az a felület amin a szűrőbaktériumok megtelepedhetnek. De ha te a Pick up-ba el tudod helyezni úgy hogy a közepében legyen egy jókora hengeres üreg amin a vízoszlop tud áramolni, akkor (egyrészt gratula) nem lesz elég sipoax mennyiséged a szűrőbaciknak. Ugyanis a vízoszlop által elragadott víznek csak 1-2 centi siporaxon kell átkúsznia, és máris megy vissza az akváriumba. Ez esetben jobban járnál, ha egy gagyi szivacsszűrőt töltenél fel félig szipó-val, félig szivaccsal. A gagyi szivacsszűrőknek általában az alsó 1-2 harmad részében vannak beömlő nyílások. Nos ha addig töltöd siporaxal, a többit pedig szivaccsal, akkor a szivacsnak alulról nem lesz olyan felülete amit takarna a műanyag. Felül pedig ha benne van a rács ami megakadályozza a szivacs torokhoz szívását, akkor végül is a szivacs teljes keresztmetszetén jönne létre a szívás.
Ha eddig ittál akkor most egyél is rá.:D Útálom a netet.
Van vélemény, meg sok gyerek... Én is azt írtam amit te a sipo ne jó bele. De te a gyenge teljesítménnyel magyaráztad. Én pedig a működési elvével. Hogy nem értetted nem a te hibád. Én a fészbukot nem értem. Meg hogy minek kell ott tanyát csinálni. A felkiáltó jel minden mondat végén nem a kiabálás, vagy a nyomatékosítás jele, hanem hogy még gyerek vagy.
Én megértettem :D De amúgy a kis teljesítmény a siporaxnak ponthogy jó.
Viszont ettől függetlenül nincs értelme pickup szűrőbe siporaxot tenni, amit felettem Demente kifejtett, hogy miért.
Viszont ha az említett Eheim szűrő aquaball, akkor az egyik részébe szerintem lenne értelme.
Inkább csinálj egy ilyet ez profi bio szürés,a golyók helyett rakhatsz szipot!csak ehhezz kell 1 légpumpa is:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!