Miért passzívak a díszmárnáim?
Szumátrai és zöld díszmárnáim vannak 130 literben. Mindegyik több mint egy éves. Pár hete az tűnt fel, hogy nem túl aktívak. Alig úsznak, lent lebegnek a növények között vagy a sarokban vannak. Csak etetéskor aktívak. Mitől lehet ez?
4 féle fagyasztott kaját váltogatok, időnként szárazat. Lehet vízminőség gond? Vagy ez így ok? Nem azt várom, hogy úgy úszkáljanak mint mondjuk a zebra dánió, de ez így tényleg nagyon passzívnak tűnik.
Nem, ezek élénk csapathalak, kergetőzniük kéne.
A kaja OK, egyébként is elég falánkak.
Szerintem a vízminőséggel lehet gond.
Mégis milyen értékei vannak a víznek?
Milyen a szűrés?
450 l/h Aquael szűrő. Szerintem ez a kevés. Régebben nagyobb volt, de az tönkre ment, és most ez van. Voltam pár boltban, mindenhol azt mondták, hogy ez elég. Ezért nem vettem megint nagyobbat. De szerintem ez lehet a gond. Vagy elég ez?
Hőm: kb. 25 fok
450 l/h-t az aquael fan-2 tud, ez 130 literben lótúró sajnos.
A tiedbe már inkább külső is kéne, és egy kb 800-1000 l/h-s belső együtt.
800 valahány literes belső szűrőm volt régebben. De inkább emellé a 450es belső mellé vennék egy külsőt. Milyet ajánlanátok? Esetleg valamilyen bio szűrő?
Amúgy ez a kicsinek tűnő szűrő okozhatja a halak passzivitását?
Az úgy nem lesz jó, ez a 450 l/h nem tudja átforgatni a vizet. Nem tudod megtartani belső vízforgatónak a külső mellé. Oda minimum 800 l/h kéne.
Igen, pl az ammónia mérgezés okozhat letargiát.
A biológiai szűrést megoldhatod külsővel és belsővel is persze, bár a belső nagyobb helyet foglal az akváriumban...
De egy jó vízforgató kelleni fog.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!