2 hetes akváriumról kérdés?
2 hete indítottam el akváriumomat. Természetesen még nincs benne hal, várom a 4 hét leteltét.
Viszont múlt hét közepére a víz tetején megjelent egy fehéres réteg, és a víz szaga is kellemetlen, mintha régóta állott lenne.
Ez mitől lehet? Átnéztem, a növényeim közül egyiknek se rohad még egy levele sem, hal ugye nincs, ami mulmot termelne, a talaj JBL Manado, nem valószínű, hogy abba bármi is lenne (alaposan átmostam).
Az akvárium 35l-es. Eddigi vízcsere 4 naponta 30% volt, most akartam a héten átállni az 5 naponta 30%-ra, majd jövő héten heti 30%-ra.
A szűrőm Aquael Pat Mini, kicsit visszafojtva (sok a 400l/h 35l-be), és fodrozza a felszínt a levegőztetője.
Világítás 11W napi 8,5 órán keresztül. A víz hőmérséklete 22-23 fok.
Én arra gondoltam, hogy nem alakult ki megfelelő bacikultúra. Ez lehet ok? Vagy valakinek valami ötlete?
Hagyjuk a parakillt, nem fogok használni feleslegesen vegyszert, amíg nem muszáj.
Azt fogom csinálni, hogy pihentetek vizet, holnap megcsinálom a vízcserét, és szórok be halkaját. Abból mennyit dobjak be szerintetek?
Jelenleg csak ilyen semminevű kaja van itthon, amit az aksihoz adtak, valami Acti Crustabs. Ez is jó erre a célra?
Egyébként a még ki nem alakult bacikultúra és ez a felső réteg a vízfelszínen kapcsolatban állhat egymással?
A fehér réteg, felül nagyon sok mindentől lehet, elvileg még senki nem jött, hogy pontosan mitől lehet :D
Felfelé fordítasz egy szűrőt, és eltűnik gyorsan.
Igen, csak olyan állott szaga van az egésznek, és szerintem ez a réteg tehet róla. Nincs semmi rohadó dolog az aksiban, akkor mitől lehet még ilyen szaga?
Már lemertem párszor, de 2-3 nap alatt újra ott van az a réteg.
Bocsi, hogy ilyen tudatlan vagyok, de a máshol alatt mit értesz?
A jávai nem rohad, a Bacopa-n és a Crypto-n egy levél se rohad, a gyökerük se valószínű, mert akkor az egész növény haldokolna gondolom. A talajt is átmostam, abban sincs semmi nem odavaló. Őszintén szólva, nekem nincs egyéb ötletem. :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!