Már annyi félét olvastam tőletek a kajával kapcsolatban,a boltos azt mondta a "sera főtáplálék" ez a legjobb nekik! Van lemezes is és piciknek való "fix teljes értékű diszhaltáp növendékhalaknak. Akkor ez nem elég,kell az a fagyasztott valami is?? Vitorlás,betta,molly,neon és gupim van.Lehet,hogy neon nem sokáig,a vitorlás igencsak feni rá a fogát! De kis ügyesek és eliszkolnak előle! :)
Nyugi, néhány héten belül beteg lesz. Mellesleg az ekkora akváriumokat nem halnak gyártják, hanem kisebb gerincteleneknek például. Az eladó mást mond, hogy miért, nem kell magyaráznom. Végül is a választ megkaptad, de hamarosan úgyis elhull az összes. Idő kérdése.
2013. jan. 28. 18:18
12/15 bamboochatheone válasza:
Persze az nem lenne kínzás neked hogy egy 33 négyzetméteres lakásba bezárnálak 19 másik emberrel és véletlenül bebetonoznám az ablakokat az ajtót meg purhabbal körbenyomnám és mindemellett tök véletlenül elromlana a WC így magatok alá kellene végezni a dolgotokat. Persze néha dobnék be kaját meg kiganéznék.
Biztosan nagyon komfortos lenne neked.
Ekkora akváriumot ezért gyártanak mert lehet benne garnélát tartani és nagyon jó növényes akváriumnak.
2013. jan. 28. 18:31
13/15 A kérdező kommentje:
Azért a kettőt még véletlenül se hasonlitsd össze! Nincsenek fény,levegő nélkül,rendszeresen "tisztába" vannak téve és nem utolsó sorban,nem néha kapnak kaját,hanem minden nap,még lehet,hogy többet is mint kellene! Amit Te leirtál drágám,az teljesen más szitu és másmilyen cselekvés! Ha véletlenül elromlana a wc,itt adott esetben a szűrő,levegőztető,5 perc alatt a boltban lennék és vennék másikat! :))Növénynek biztosan nem adok 20 ezer ft-ot egy akváriumért,hogy azt neveljek benne! Elárulom Neked,16óra leforgása alatt így is kettőt vettem,mert az első 10 perc után elrepedt és szivárgott ki belőle a víz!:( Vissza nem vették,ajánlotta a boltos is növénynek vagy hörcsögnek! Hát köszike,egyik sem kell,úgyhogy itt áll még üresen! Ettől én pozítivabban állok hozzá,mint ahogy Ti lefestitek! Nem lesz beteg,nem szabad annak lennie! :) Tudod,amire gondolsz,azt bevonzod! :) Tapasztalat is van benne! :) További szép estét!
2013. jan. 28. 18:45
14/15 YourDestiny válasza:
Tapasztalat? Köszi a jó nevetést. :-)
Bamboocha példája egyébként helytálló. Ha lenne egy kis fogalmad a témáról, akkor tudnád, hogy az ilyen kis akváriumban a vízértékek olyan hirtelen változásnak indulhatnak, ami komoly stresszt és sokkot okoz a halnak. A gyakori tisztítással csak rontasz a helyzeten. A víz élhetőségéről pedig annyit, hogy az ammóniaszintje néhány óra alatt felszökhet, nem kellenek hozzá napok. A megfelelő akváriumméretet azzal se tudod helyettesíteni, ha óránként cserélnéd a víz egy részét. De nincs értelme tovább ragozni, sajnos reménytelen eset vagy. További jó állatkínzást.
2013. jan. 28. 18:51
15/15 A kérdező kommentje:
Nem is kell ragozni,felesleges! A kajára voltam kiváncsi,már írtam! Arra megkaptam a választ,úgyhogy a méretekről mondhatsz-mondhattok bármit,ez marad! A tapasztalatot nem hal témában értettem,hanem úgy általában! :) Az ammónia meg ha parázni fogok,akkor is fel fog szökni,ha felakar!De miért akarna! Nem vonzom be...nyugi! :)Pussz :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!