! SOS! Az "új" nőstény guppiaimon fehér pontokat láttam meg. Hogyan adagoljam nekik a gyógyszert?
Apisoma (Ciliátok által okozott betegség) betegségre gyanakszom, mert az oldalukon, úszóiko fehér pontok jelennek meg. (biztos nem darakór, mert ahhoz a pontok túl nagyok)
Annyi a kérdésem hogy hogyan adagoljam nekik a Sera Costapur-t?
Az baj-e ha vannak kishalak és Sakura garnélák?
Árt nekik, vagy inkább a kezelés idejére rakjam át őket egy (szűrő nélküli) kis 10l-es akváriumba?
Ok, kiderült hogy van szűrő és fűtő!
Mikor mennyit hogyan és hányszor adagoljak?
Szerintem holnap kezdem, kiveszek minden garnélát és kishalat, amit csak lehet és utána mehet a costapur, így jó?
Hány napig kezeljek?
Szűrő,Fűtő mehet? (a világítást tudom hogy nem)
Ezt találtam az akvarista fórumon a sera cuccról:
"UD wrote:
Üdvözletem!
Sera Costapur használatával kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni. 15 literes akváriumban ütötte fel fejét a darakór. A Costapur dobozán az áll, hogy 50ml jó 800L-hez. A használati utasításban viszont azt olvasom, hogy 1ml (vagy 22 csepp) kell 40L-hez. Ez a két arány nekem nem jön össze.
Valamint úgy tudom, hogy a kezelés ideje alatt tanácsos kivenni a szüröböl a szivacsot nehogy a hasznos baktériumok elpusztuljanak. Viszont hova tegyem? Vegyek ki egy kis vizet az aksiból, és abba? Így nem ugyanaz lesz, mintha pl. órákra kikapcsolnám a szüröt?
Minden választ elöre is köszönök!
Dávid
Igen nekem is fura ez az arány de leírás az jó. Neked kb 10 csepp kell. 28-30 fokra állísd fütöt 3 napig. Remélhetöleg 1-2 napon belül eltünik a darakor."
nem értem ezt a választ!
az én halaim nem darakórosok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!