Szépen berendeztem 2 hete egy 75 literes akváriumot . és most látom hogy nagyon erősen algásodok nagyon erős alga szaga van az aksinak is, mi lehet a probléma a világítás vagy a szűrő?
a ház egy viszonylag sötét részében van ahol nem sok természetes fényt kap, a világítás egy egyszerű házilag barkácsolt 18w os neon cső, alatta plexit van lehet, hogy lefogja a fény egy részét, vagy már a neon alapjában is gagyi? a szűrő egy AquaEl Fan 1 belsőszűrő,
szerintetek használjak algaölő vegyszert,vagy az árt a halaknak ? (tetra algumin) ja és még az a kérdésem lenne , hogy a túlzott alga kárósítja e a halakat
Nem, berakhatod mellé, csak fölösleges. A halakat meg nem zavarja.
Meg egy jó szűrőnek nincs is hangja, bár az enyémnek valamilyen rejtélyes módon, van :/
A fő ok szerintem is a gyenge szűrő, nekem sokáig fan2-es volt, de még az is harmatgyenge. (enyém 72 literes)
Hány órát világítasz? Mert ha túl sokat, az is al algáknak kedvez.
Szerintem 11-12 óránál semmiképp se világíts többet, főleg, hogy algásodik is.
Igen, amiket ajánlanak, azok nem a legjobbak, inkább azt nézik, miből van épp felesleg, miből van több hasznuk, tisztelet a kivételnek.
Szerintem vegyél rekeszes szűrőt, amit modulárisan lehet bővíteni. Durva szivacs, finomabb szivacs, és pl siporax. A durva szivacs után érdemes egy kis perlonvattával lelassítani az áramlást, mert ha túl nagy, a biológiai szűrés nem tud olyan mértékben megvalósulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!