Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Szeretnék egy 200-250 literes...

Szeretnék egy 200-250 literes akváriumot, tudnátok nekem segíteni?

Figyelt kérdés

Szóval minden érdekelne!

először is ,hogy nektek mekkora az aksitok és ,hogy hol tartjátok mert ugye ez már több lenne mint 2 mázsa és nem mindegyik komód tartja meg ,nekem meg még nem lenne pluszba 50 ezer ft om specko bútort venni,

és az is érdekelne hogy egy ekkora aksiba milyen szűrőt ajánlatok és ,hogy mi a különbség a külső és a belső szűrő között ,vagy kell e mind a kettő bele? és milyen melegítőt legyen benne ? és még az is érdekelne hogy a növényeknek kell e táptalaj és co2 rendszer , vagy elég folyékony növénytáp és co2 tabletta,

és a legfontosabb hogy milyen halak legyenek benne szeretnék vitorlást, bettát ,márnákat, eleven szülőket veliférát, páncélos harcsát ,algaevőt

kicsit tömény de nagyon fontos kérem segítsetek és olyanok írjanak csak akik értenek a témához nagyon szépen köszönöm!

2013. jan. 19. 21:56
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Azt mondjuk nem teljesen értem, hogy egy 60-70 literes miért nem jó, ha 200 literesre nincs keret.
2013. jan. 20. 14:58
 12/20 anonim ***** válasza:
YourDestiny nekem is ilyen fajta belső szűrőm van már 1 éve (én 8 ezerért vettem) 84 es aksihoz én is azért vettem ekkorát mert tudtam, hogy gyártónak nem lehet hinni , így jobb a nagyobb 100-150 literes szűrő de most elcseszted a napom ezek szerint ez se jó? én sokaltam mert ahogy fordítom hiába az üvegnek így is elég nagy az áramlat, ha ennél nagyobb lenne gondoltam már halaknak olimpiai gyors úazást kéne rendezni :) amúgy heti 30% vízcserém van és a aksi vízbe átmosom ezt a szűrőt
2013. jan. 20. 15:23
 13/20 YourDestiny ***** válasza:
Leírtam már több helyen, hogy a szűrő teljesítménye egy fontos adat, de nem a legfontosabb. Sokkal lényegesebb dolog, hogy az adott szűrő milyen szűrőtérfogattal rendelkezik. Ebben sajnos az Aquael nagyon gyenge. Elég lenne neked akár 500 liter per óra is, sőt, 140 literen a 700 liter per órás külső kb. 400 liter per órát nyom, de van egy 6,6 literes tartályom tele szűrőanyaggal. Szóval kevés, és nem a teljesítménye miatt kevés, hanem a parányi szivacsa miatt.
2013. jan. 20. 15:33
 14/20 anonim ***** válasza:
és akkor most mit ajánlasz ? mert nekem sincs pénzem ezt a szűrőt most lecserélni. parányi szivacs ? akkor az jó ha hetente tisztítóm a szűrűt az aksi vizében ? mint eddig ?
2013. jan. 20. 15:40
 15/20 YourDestiny ***** válasza:

Pont ez a baj. Nem elég, hogy kicsi a szivacs, amiatt, mert gyakran kell tisztítani, még a kevés bacik nagy részét is kimosod heti alkalommal.

Ha olcsó megoldás kell, akkor csinálj egy ilyen mattent:

[link]

A szűrőd szűrőfeje jó lenne vízpumpának, de szerintem ekkora akváriumhoz kell egy erősebb. Kiegészítésnek viszont jó. Mellesleg az Atman vípumpák olcsók és csendesek. A szivacslap filléres cucc, a mögötte lévő részt a vízpumpa alatt pedig megpakolod szűrőanyaggal. Olcsó megoldás, a hatékonysága pedig felér egy kisebb külső szűrővel.

2013. jan. 20. 15:49
 16/20 anonim ***** válasza:
Köszi szépen kipróbálom ! de amúgy nekem azt mondták ,hogy az jó ha az aksi vizével mosom ki a szűrőt mert akkor a hasznos bacik egy része megmarad akkor ez is téves ?
2013. jan. 20. 17:05
 17/20 YourDestiny ***** válasza:
Nem téves, annyi, hogy a klórral nem nyírod ki őket. De az a kicsi szivacs eleve kevés, és bármilyen elővigyázatos vagy, a nagy részüket kimosod. Éppen ezért legfeljebb félig tisztítsd a szivacsot, amíg nem lesz jobb megoldásod.
2013. jan. 20. 18:11
 18/20 Frontosa ***** válasza:

Kedves kérdező és 12-es válaszadó. Javaslom mindketten olvassátok el az akvarista.hu szűrés e-bookot, mert abszolut nem vagytok tisztában a szűrés szerepével. Ti csak amechanikai szennyeződések összegyűjtésével azonosítjátok, holott az elsődlegeses azon baktériumok lakhelye amik a biológiai szűrésért felelősek (kezdő akvarista körökben ,,trutyi" a szűrőben, amit gyorsan ki kell mosni). A belső szűrők szűrőfelülete kicsi ahhoz, hogy elegendő méretű bacitelep kialakuljon rajtuk nagyobb akváriumokban, ha meg hetente kimosod belőle a nagyrészét akkor nincs is idejük elszaporodni. Ezért a szűrő teljesítménye csak másodlagos, a szűrőtérfogat mérete a lényeg.

[link]

Üdv,

2013. jan. 21. 10:51
 19/20 anonim ***** válasza:
utolsó!tisztában vagyok vele ! amúgy szerintem elég lenne havonta tisztítanom mert megnézve nem is annyira kicsi a szivacs. meg már 1 éve megvan és még egy halam se pusztult el ....
2013. jan. 21. 17:45
 20/20 anonim ***** válasza:
84 litereshez egyáltalán nem rossz ez a szűrő !
2013. jan. 21. 17:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!