Szeretnék egy 200-250 literes akváriumot, tudnátok nekem segíteni?
Szóval minden érdekelne!
először is ,hogy nektek mekkora az aksitok és ,hogy hol tartjátok mert ugye ez már több lenne mint 2 mázsa és nem mindegyik komód tartja meg ,nekem meg még nem lenne pluszba 50 ezer ft om specko bútort venni,
és az is érdekelne hogy egy ekkora aksiba milyen szűrőt ajánlatok és ,hogy mi a különbség a külső és a belső szűrő között ,vagy kell e mind a kettő bele? és milyen melegítőt legyen benne ? és még az is érdekelne hogy a növényeknek kell e táptalaj és co2 rendszer , vagy elég folyékony növénytáp és co2 tabletta,
és a legfontosabb hogy milyen halak legyenek benne szeretnék vitorlást, bettát ,márnákat, eleven szülőket veliférát, páncélos harcsát ,algaevőt
kicsit tömény de nagyon fontos kérem segítsetek és olyanok írjanak csak akik értenek a témához nagyon szépen köszönöm!
Pont ez a baj. Nem elég, hogy kicsi a szivacs, amiatt, mert gyakran kell tisztítani, még a kevés bacik nagy részét is kimosod heti alkalommal.
Ha olcsó megoldás kell, akkor csinálj egy ilyen mattent:
A szűrőd szűrőfeje jó lenne vízpumpának, de szerintem ekkora akváriumhoz kell egy erősebb. Kiegészítésnek viszont jó. Mellesleg az Atman vípumpák olcsók és csendesek. A szivacslap filléres cucc, a mögötte lévő részt a vízpumpa alatt pedig megpakolod szűrőanyaggal. Olcsó megoldás, a hatékonysága pedig felér egy kisebb külső szűrővel.
Kedves kérdező és 12-es válaszadó. Javaslom mindketten olvassátok el az akvarista.hu szűrés e-bookot, mert abszolut nem vagytok tisztában a szűrés szerepével. Ti csak amechanikai szennyeződések összegyűjtésével azonosítjátok, holott az elsődlegeses azon baktériumok lakhelye amik a biológiai szűrésért felelősek (kezdő akvarista körökben ,,trutyi" a szűrőben, amit gyorsan ki kell mosni). A belső szűrők szűrőfelülete kicsi ahhoz, hogy elegendő méretű bacitelep kialakuljon rajtuk nagyobb akváriumokban, ha meg hetente kimosod belőle a nagyrészét akkor nincs is idejük elszaporodni. Ezért a szűrő teljesítménye csak másodlagos, a szűrőtérfogat mérete a lényeg.
Üdv,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!