Egy napja vettem egy egy pár black mollyt és azt vettem rajtuk észre hogy a hasuknál mind a kettő fehér pöttyös a hímnek a száján is van egy ilyen fehér pötty. Darakór lesz, izguljak?
[link] Ddmcdn.com/gif/black-molly-1. jpg
valahogy így néznek ki csak nem ennyire és csak a hasukon. Most még nagyon aktívak de félek... :(
Dr. Lang Heilmittel féle baci és gombaölőt csöpögtettem bele :(
Nem mindegyik black moly teljesen fekete, nekem a molly állományom fele ilyesmi volt, ha a hasán lévő kis elszíneződésre gondolsz. Pl olyan mollim is volt, aminek a fejétől a teste közepéig fehér alapon feket pöttyös volt, a másik fele meg matt fekete. Szerintem ártatlan.De a kép nem a legjobb minőségű.
DE ha ilyen penészszerű dolgokat vélsz felfedezni, vagy a farokuszonya kezd mállani az mindenképp nem normális.
Ha csak a hasán van, és ilyen kicsit csillogó, vagy simán fehér, és a halaid normálisan esznek, nem ülnek le, nem kapkodják a levegőt, addig én nem izgulnék, sőt nem csöpögtetnék bele ilyen baci meg gombaölő szereket, mivel azzal elég sok kárt is tehetsz:
A szűrőbaktériumok megölésével felszökhet a nirit,nitrát mennyisége, ami ,megmérgezi a halaidat.
Aktív szén(itt előnyös ha több rekeszes a szűrőd) a szűrőbe, ez kiszűri a kémiai mérgező anyagokat.(pár napig hagyd benne)
Vízcsere kb a fele pihentetett vízre.
Beoltani a szűrőt nitritbontó bacikból.
ha ezeket megcsinálod nem hiszem hogy nagy baj lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!