Miért változtatják a színüket a halak?
A kérdésre a válasz:
Mert sz*rul tartod őket.
na a teendő a következő, kiszeded őket külön külön hordozóba amibe visszatudod vinni az állatkereskedésbe és megtudod nekik mondani, hogy annyira suta vagyok h utána se néztem a vásárolt állataim tartásának.
DE csak hogy értsed felvázolom:
Gurámik:
A gurámik Ázsiában élnek általában lassú folyású folyású, oxigénszegény sötét árnyékos vizekben, az oxigén szegény környezetnek köszönhetően kialakult labirintszervük mely által légköri oxigént is tudnak felvenni stb. (de a végét lehet le se kellett volna írnom, mert azt hiszed, hogy tüdeje van a haladnak)... meleg vízi hal 26-28 fokon érzi jól magát
"Algaevők"
hát ez elég tág fogalom, de gondolom az Ancira gondoltál, ők Dél-Amerikában élnek (már itt gyanús lehet ha kicsit elgondolkozol) gyors folyású vizekben az Amazonas árterületein... szintén meleg vízi hal 25-27 fok az ideális
Molly:
Hát bennük nem igazán vagyok otthon, de kipuskáztam (kb 5 perc alatt), hogy Észak-, Közép- és Dél-Amerikában is él (mellesleg ő is eszi az algát még jobban mint az Anci)... szintén meleg vízi 25-28 fok
.
És akkor itt egy szusszanásnyi szünetet tartok, hogy megemlítsem már őket legalább 2 különböző akváriumba kéne tartani, de ha ők együtt vannak 100 literbe egye fene elmegy... bár lehet, hogy a gurámik jókedvükbe szétcsapkodják a mollykat. DE !!!!!! most jön a csavar!!
.
Aranyhal: (ebben se vagyok teljes mértékig biztos de az alapokat tudom, a többit meg onnan puskáztam ahonnan a mollyt)
Ázsiában él hideg vizes tavakban, 16-20 centire nő meg de még nagyobbra is simán, akváriumban tartott körülmények közt annak a 3 aranyhalnak legalább 200 liter kéne 10-25 fokot ír neki az oldal de szerintem maximum 20
Tehát ez nem akvarizálás amit te csinálsz, ez kb olyan mintha bele székelnék egy lábosba és azt mondanám , hogy főztem... és akkor nem beszéltünk még szűrésről, növényekről, világításról, aljzatról, oxigén ellátásról.
Szóval csak ennyi a probléma.
(U.i.: én is csak kezdő vagyok úgyhogy bocsánat ha valami nem pontos vagy nem úgy van ahogy gondolom:D )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!