A barna alga a novenyeken a novenynek is rossz vagy csak esztetikailag csunya?
Lehet a fénnyel játszani és sűrűbb vízcseréket csinálni, illetve gyors növésű növényeket tenni bele.
Pl ha dobálsz a víz tetejére úszó májmohát. Az gyorsan nő, ezért felhasználja a vízből a fölös tápanyagokat, alul pedig árnyékol, így csökkenti az algásodást az akváriumban.
De ezt könnyű letörölni, ha kiveszed és lemosod a növényeket, illetve ha veszel törpeszívóharcsát, almacsigát, ők tisztára nyalják a növényeket és az akvárium üvegét is.
75 literes szűrő az belső szűrő de megnem tudom mondani az adataid mert régi
Növények becket vizikelyhe van karolniai bakopa de ez mar ki fog halni látom és egy vallisneria gigantea az is haldoklik nem tudom mi gond lehet velük...a vizikehely eddig jól érezte magát leveleket is kezdett hozni de most algásodik a levele...mikor láttam hogy nem érzik annyira jól magukat vettem nekik növénytápot (tetra plantatim) szerintem attól indult meg szerintem az algásodáas akkor ne tápozzam őket? Egy időben úgy szerették a vallisneriák nálam most meg döglődik kb egy hónapja volt ujraindítva az aki azóta még egyszer volt egy nagyobb átrendezés mert vastagítottam kicsit a a talajon szóval nem tudom mivel hozhatnám kicsik őket rendbe... fénycsövet megfogom nézni mindenképp h tudjam ide leírni az adatokat
vallisneriák alját húzkodd meg kicsit, ne legyen a levél töve a talajban.
Hja, hogy nem rég indítottad. Akkor lehet hogy még nem állt be és azért algásodik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!