Mennyire nagy baj, ha egy elpusztult halat nem vettem ki? Mennyire terheli a vizet?
Törpe szívóharcsákat próbálok telepíteni, egyelőre igen nagy az elhullási arány :S
7-ből 2 maradt életben, 4-et már kihalásztam (amikor nagyon végső stádiumban voltak) de 1-et sehol nem találok. Már mindent áttúrtam, növényeket, vasfa alatti részeket és semmi...Pedig valahol biztos van, a szűrő nem tudta beszippantani, ki nem ugrott.
72 literes akvárium, van még 5 db amano garéla, és egy ex700 szűrő hajtja. Mennyire nagy baj, ha a vízben bomlik le a hal? 1 hónapja indult az aki.
A törpe szívóharcsa sajnos egy ilyen faj. Vadon fogják, és a szállítás rettentően megviseli őket. Ha az első pár hetet túlélik, utána már nincs velük probléma, de az új halak között sajnos várható az elhullás.
72 literben nem fog katasztrófát okozni egy kistestű hal hullája, de azért jobb, ha nem marad bent. 5 amano garnéla egy éjszaka alatt képes elintézni a problémát, így lehet hogy a tetem már nem is létezik.
én is pár napja vettem algázásra halat (a sziámi algaevőim nem szeretik az akvárium hátulján növekvő barna alga telepet...viszont én se érem el...). eredetileg én is a törpe szívóharcsára gondoltam de pont azért amit platypus is írt lebeszélt az eladó. megmondta, hogy alapban is nagyon érzékeny halak és még az import okozta stressz is....mondta, hogy kéne vennem vagy 10et és abból jó ha 4-5 megmaradna. így végül ancim lett (bár nem vagyok értük oda, de tényleg gyorsan dolgoznak).
szerintem te is szerezz be majd ancit ha esetleg a maradék töpszli is megfekszik. 1-2 példány tökéletes a célra és nem lesz gondod a pusztulással (igyekezz hazai tenyésztésű példányokat szerezni).
Köszönöm a válaszokat mindenkinek!
Aki ismeri a törpe szívóharcsát, az tudja, hogy az első héten nagyon nagy az elhullási arány. Végül 1 maradt, de ő nagyon életerős. Viszont mivel rajhal, és mondták, hogy nagyon nem jó, ha egyedül van, ezért vettem még 8 darabot.
Itt is vannak gyengék, de ezek "erősebbnek" tűnnek, mint az első csapat :)
Vizet még 3-4 naponta cserélek (50%), szóval remélem nem lesz nagy gond.
Előkerült az az egy eltűnt hal. Természetesen már nem élt, de 2 hét után nem tudom honnan keveredtek elő a maradványai. Egy koponya és egy gerinc maradt belőle, az aki előterében hevert, amikor hazaértem.
Ma délelőtt a takarításnál átszámoltam az otokat, mind a 9 megvan, szóval ez nem egy friss elhullás volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!