Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Hogyan kell aranyhalat tartani?

Hogyan kell aranyhalat tartani?

Figyelt kérdés
Az lenne a gondom, hogy szeretnék 2 db aranyhalat tartani, de fogalmam sincs hogy mi kell hozzá, vagy hogy hogy kellene berendezni az akváriumot. Mekkora akvárium kell hozzá? Milyen sűrűn kell cserélni a vizet? Lélegeztető kell-e? El tudná nekem ezeket magyarázni valaki?
2013. jan. 10. 15:26
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Az aranyhal az egyik legnagyobb akvárium igényű hal. 2 halhoz min 120-150 literes aksi kell mert 20-30 cm-re is megnőhetnek. Fűtés nem kell, sőt nyáron hűteni kell majd. Levegőztető, és a szűrő minden akvárium alapja!

[link]

2013. jan. 10. 15:34
 2/12 YourDestiny ***** válasza:

Az az igazság, hogy sokan nem tudják, mekkorára nől egy aranyhal, valójában milyen időt él meg és mennyire terheli a vizet. 150 liter alatt nem igazán tartható, és abban is legfeljebb 2-3 hal. Mivel "piszkos" halak, szűrésként külső szűrő kell, a belső nem elég. Az írásodból tekintve nem sok elképzelésed van. Nyálazd át az alapokat, hogy nagyjából képben legyél...

[link]

...olvass a szűrésről, mert az akvárium lényege a biológiai szűrés és egyensúly...

[link]

...aztán ismerkedj a halakkal.

[link]

Informálatlanul értelmetlen belevágni, az senkinek nem jó, ha a hal elszenved néhány hetet-hónapot egy "méregdobozba" zárva.

2013. jan. 10. 15:37
 3/12 Zolka99 ***** válasza:

Ameddig ilyen keveset tudsz róluk ne kezdj bele!

Olvass róluk sokat, nézd itt a kérdéseket mert neked nem az aranyhal tartásába kéne segíteni, hanem az egész akvarisztikában.

2013. jan. 10. 15:38
 4/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat,hasznos volt mind.

De képzeljétek,voltam állatkereskedésben,és kérdeztem az eladót.Ö kapásból rávágta h 2 aranyhal egy 20 literes akváriumban,némi kavics az alján,és csókolom.Azt mondta hogy még levegőztető sem kell,csak cserélni a vizet ha elkoszolódik.

2013. jan. 14. 17:20
 5/12 anonim ***** válasza:
Azért, mert neki az számít, hogy megvedd. Aztán pár hét múlva visszamenj másik halért, és azt hidd veled van a baj...
2013. jan. 14. 17:48
 6/12 Pendulum92 ***** válasza:
Nekem ha ilyet mondana egy eladó, oda többet nem mennék vásárolni.
2013. jan. 15. 18:51
 7/12 anonim ***** válasza:
Nekem egy "tinédzser" (12 éves)halam van. Kb. 20 cm lehet.
2013. jan. 21. 08:35
 8/12 bamboochatheone ***** válasza:
Szép darab lehet.:D
2013. jan. 22. 09:17
 9/12 anonim ***** válasza:
Szép darab :)az biztos. Szoktunk is viccelni vele, hogy megesszük ha így "halad" :D
2013. jan. 23. 12:00
 10/12 bamboochatheone ***** válasza:
Egy képet nem raknál fel róla?:D Annyira kíváncsi vagyok.:D
2013. jan. 23. 15:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!