Tanácsokra lenne szükségem akvárium berendezésében?
Az akvárium 180 literes. Érdekelne, hogy azok közül a halak közül amik tetszenek miket tegyek az akváriumba és mennyit. Ami adott 2 db alganyalogató és 5 db xifo, ugyanis ezek a halaim már megvannak.
Amik tetszenek:
-platti
-neon hal
-pöttyös, törpe, méz és kék gurámi
-5 öves díszmárna
-vitorlás hal (ebből 1 párt szeretnék)
Valamint az is érdekelne, hogy milyen növények lennének jók, amelyek nem igényelnek különleges ápolást, strapabíróak. Ezeknek a növényeknek a gondozása is érdekelne. Mit vegyek nekik?
Nagyon szépen köszönöm a segítségeteket! Szép napot!
Növénynek vegyél nagy anubias barterit.
2 vitorlás + 4 platti még biztos nem csinálna bajt.
A neont lehet megeszi a vitorlás, persze egyáltalán nem biztos, csak megvan az esély rá, mert a vitorlásnak nagy a szája.
A többit nem tudom, majd valaki megmondja :)
Növényeknél az is kérdés, hogy mekkora világításod van? Hány W?
Egyébként nálam a microsoruim pteropus, a cryptocoryne wendtii, blassii, beckettii, az anubias nana, jávai moha és a riccia is bírja az eléggé spártai körülményeket, mindenféle tápozás nélkül, 30l-esben 11W világítással. Lassan nőnek ugyan, de semmi problémájuk.
180l-es aksira 60W világítás elég kevés, azokon kívül, amiket írtam, nem tudom, érdemes-e más növényt próbálni. Szerintem vegyél többfajta Anubiast, meg kötözz vasfára, kőre jávai mohát. Az is szép tud lenni.
Hogy külső mellé kell-e belső, azt nem tudom, ekkora aksim sose volt. De gondolom ártani nem árt, legalább jobban átmozgatja a vizet. Biztos lesz, aki tud megfelelő választ adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!