A pink dánióról mi a véleményetek? Szerintetek sem etikus a tartása?
Nem génhibás, csak génmódosított. Annyi jó az eljárásban, hogy nem közvetlenül a hallal babrálnak, hanem egy tenyészthető változatról van szó.
Az is igaz, hogy nem olyan egészséges, mint természetes társai, a túltenyésztettség viszont sajnos rengeteg díszhalra jellemző.
A tartását és tenyésztését én is elítélem. Aki nem képes több ezer gyönyörű, természetes hal közül választani, az ne legyen akvarista.
Akinek jobban tetszik ez:
Mint ezek:
Az ne menjen akvaristának.
Ha színes hal kell:
szerintem elég gáz a pink dánió. én nem tartanék egyetlen darabot sem. annyi gyönyörűséges, természetesen színes hal van, hogy szerintem undorító és etikátlan dolog mesterségesen színezett halakat tenyészteni.
ettől függetlenül senkit nem ítélek el, aki ilyet szeretne tartani, az ízléséről viszont meg van a magam véleménye amit szívesen meg is osztok ha megkérdezi, hogy "hogy tetszik az akváriumom?". hiszen arról nem a haltartó tehet, hogy létrehozták ezt a színváltozatot és a boltokba került ahol persze árulják.
Tökéletesen egyetértek az előttem szólókkal. Aki nem tud választani a több ezer halfaj közül, amit a természet teremtett, ne tartson halat.
Egyébként nekem az akváriumok berendezésénél is az a fontos, hogy természetes hatást keltsen. Ezek a mű bigyók nem kellenek, és teljen feleslegesek.
A pink dániónál már csak a Papagájsügér rosszabb és etikátlanabb.
Üdv,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!