Továbbra is olajos a vízfelszínem! Segítséget kérnék! . Vödörrel eltávolítottam a felső vízréteget, és teljesen tiszta lett, de már a második nap újra megjelent ez az olajosság. Szóval a kiváltó ok még mindig nem szűnt meg. Mi lehet a baj?
De ez összetöredezik mikor halkaját szórsz rá, akkor vedd ki vödörbe a növényeket, sózd meg kicsit a vödör vizet, vizüket, de ne nagyon, hogy széthulljanak a növények tőle. Aztán vedd ki, mosd le csap alatt.
Rakd vissza a vödörbe és nézd meg másnap a vödröt, h olajos e.
Az üres akváriumba meg csinálj nagy vízcserét és nézd meg ott is másnap, hogy olajos lett e.
Hát hogy tudd honnan jön az olaj.
Mert lehet, hogy a növényekről le tudod írtani egy kis sóval.
Az akváriumba viszont ne szórjál, a halak miatt.
Hello
Egy akvarisztikai oldalról van az idézet.
"A víz felszínén megjelenő vékony hártya - legyen az fehér, barna vagy zöld - egy dolgot jelent: a növényeid kommunikálni próbálnak veled.
Azt mondják, hogy nem elégedettek veled.
A jelenség CO2 befecskendezés nélküli akváriumokban is megjelenhet. A metabolizmus részeként a növények szénhidrátokat és lipideket választanak ki és bocsátanak a vízbe. Ez szerves bomlástermék - minél több a fény és CO2 annál több termelődik belőle. Ha semmilyen felszíni mozgás nem lenne, valamennyi mindig összegyűlne a felszínen. Ha a tápanyag-felvétel gyenge vagy nem megfelelő a növények stesszesek lesznek és egészségkárosodást szenvednek. Ekkor a kiválasztási folyamat kontrollálatlan módon beindul (gondolj a hasmenésre vagy a hányásra).
A lipidek az olajok és zsírok alapanyagai, a megjelenésük tehát egy vékony, olajos réteget eredményez a víz felszínén. A felszíni olajos rétegben megjelenő apró barna szemcséket a növények által kibocsátott szénhidrátok és egyes proteinek okozzák. Mivel szénben gazdag közegről van szó, a benne gyorsan elszaporodó baktériumok tápanyagául szolgálhat. A réteg így saját lebegő világot alkot a víz felszínén.
Az erős szűrés és megfelelő vízforgatás rendkívül fontos - nem csak a felszíni réteg megtörése miatt, hanem a növénytápok és CO2 elosztása miatt is.
A növényeidet jobban kell táplálnod, mint eddig tetted. Több CO2-t kell befecskendezned, mint eddig tetted. A növényeid az intézkedések hatására a normális szintre fogják visszavenni a szerves bomlástermékek kibocsátását és nem lesz szükséged olyan hézagpótló módszerekre, mint a levegőztetés vagy a vízpumpa."
Nekem is ilyen problémám volt kb 3 hete.
Több fényt, több tápot adtam a növényeknek és vettem folyékony carbot.
Megszűnt ez a problémám és még az algáim nagy része is eltűnt, meg hát a növények is szépen nőnek :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!