Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Nektek is ilyen az akváriumoto...

Nektek is ilyen az akváriumotok? :o

Figyelt kérdés
Ha "vízszintesen" van a fejed at akváriummal, akkor sokkal kisebbnek látszik? Vagy ez miért van? :o ma csináltam az akváriumomat.. :D van háttér is.
2013. jan. 5. 19:56
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Hja, akkor félreértettem, és ezt hívják perspektívának. Így látsz 3 dimenzióba két szemmel. Minél messzebb van valami, annál kisebb. 2 szemmel ez teljesen természetes, hogy tudod milyen messze van tőled a tárgy, és nem mész neki a falnak.

1 szemmel viszont ha nem szoktál hozzá, akkor nekimehetsz.

Ha egy szemmel akarsz autót vezetni, akkor csak onnan tudod megmondani a távolságot, hogy megnézed mennyivel kisebb az autó előtted. Minél nagyobb, annál közelebb jött és mindjárt neki is mész. Mert 1 szemmel nincs térlátás. Ugyanúgy mint ha a fotót néznéd, 1 szemmel csak 2 dimenzióba látsz, de úgy pontosan nem tudod megmondani, hogy az akvárium túlsó vége milyen messze van.

Lehet hogy kockának néz ki, de én látom a képről hogy ez egy téglalap, szóval annyira nem.

2 dimenzióban van x, y koordináta (x víszintes, y függőleges)

3 dimenzióban pedig van x, y, z koordináta (ahol a "z" az a mélysége (távolsága) a képnek.

Azért a képről is látszik valamennyire, hogy a "z" tengely az milyen hosszú. Persze kevésbé, mintha 2 szemmel néznéd.

2013. jan. 6. 01:02
 12/16 anonim ***** válasza:

Ez is olyan, ez a híd. Mondd meg milyen hosszú a híd, hát a franc tudja, még ha tudnám, hogy milyen széles, akkor sem biztos hogy így képről meg tudnám mondani a hosszát, de szerintem ez legalább 5x hosszabb a szélességénél.

[link]

2013. jan. 6. 01:09
 13/16 anonim ***** válasza:

hable ez a kép tök jó. és még a hosszát is be lehet saccolni hála a növényeknek.

ha megnézed a fa leveleit, és tudod, hogy azoknak kb mekkorának kell lennie be tudod saccolni a szélességét. az akác levelek amik belelógnak balról, általában olyan 8-10 centi hosszúak szoktak lenni. ez alapján úgy kb 1,5 méteres +-0,5méter a híd szélessége. nekem olyan 10 méter hosszúnak tűnik +-1méter, ha pontos a saccom a szélességre vonatkozóan.

de lehet pl a korlát magassága alapján is nézni mert a szélesség az olyan 2,5-3*a korlát magassága. na de mindegy is :)

2013. jan. 6. 11:18
 14/16 A kérdező kommentje:

[link]

Ha az oldalát nézitek, akkor szélesebb ha az elejét akkor vékonyabbak tűnik :D.. Igen, Keskenyebbek tűnik :D... Ja az akváriumot ne nézzétek, mert még béna, most fogom majd átrendezni, és venni még pár dolgot :)

2013. jan. 6. 13:42
 15/16 YourDestiny ***** válasza:
Ööö... ha az akváriumot ne nézzük, akkor hogy nézzük meg azt, amit mutatni akarsz? :D
2013. jan. 6. 14:49
 16/16 A kérdező kommentje:
Hát úgy hogy ne az akváriumot nézzétek :D vagyis ne a berendezést meg ezeket, hanem azt hogy máshogy néz ki ha más oldalról nézed.....
2013. jan. 6. 15:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!