Keresem a legjobb szűrőanyagokat a külső szűrőmbe?
Szűrő: [link]
A lehető legjobb szűrőanyagot keresem hozzá. Az lenne még ezenfelül a kérdésem, hogy ez végez mechanikai, biológiai és kémiai szűrést is?
Én 3l Siporaxra gondoltam, de nem tudom, hogy az végez-e kémiai szűrést. vegyek ennyi Sipot vagy elég kevesebb is?
Kémiai szűrést az aktív szén végez, de azt csak gyógyszerezés után kell, vagy ha nem akarod, hogy a fa színezze a vizet. Viszont sűrűn kell cserélni, és egyszerűbb arra az időre a belsőbe tenni, mint a külsőt zargatni.
Biológiait mindenképp végez.
Mechanikait akkor, ha teszel bele szivacsot.
Én úgy tenném ,hogy:
valami olcsóbb, hogy felfogja az áramlást (Pl.: lávakő)
szivacs
most jön a drágább, mondjuk Siporax, Substat pro, ISTA Quartzite Glass stb...
és végül perlonvatta, hogy még a legapróbb szennyeződések se jussanak át, amik a szivacson átjutnak
Én biológiai szűrésre ezt használnám: [link]
vagy ezt:
Kémiaira:
Aktívszén úgyis csak az akvárium indítása után kell 1-2 hónapig, aztán szerintem meget bele a Purigen, nagyon szép lesz tőle a víz :)
Nekem Tetratec szűrőm van, 4 rekeszes, és így vannak a szűrőanyagok: (alulról fölfelé)
4. kerámáiagyűrűk + szivacs
3. Eheim substrat pro
2. Eheim substrat pro
1. Eheim substrat pro + aktívszén + perlon
Változtattam rajta egy kicsit - nem sorrendbe írom - :
- Perlonvatta kiegészítés: [link]
1 liter elég kiegészítésnek. 890Ft
- 2 liter Siporax: [link]
2x4.250Ft= 8.500Ft
vagy
2 liter Substrat Pro
6.290Ft
- kémiai szűrésre mennyit rakjak be?
250ml elég nem?
6.900Ft
Összesen: 16.290Ft (Sipoval) vagy 14.080Ft (Substrattal)
Ez milyen?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!