Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Mi történt az ancimmal?

Mi történt az ancimmal?

Figyelt kérdés

Mostanában fura dolgok történnek vele:

Ha rátapad az akvárium falára akkor láthatóan megy fölfele, pedig nem a szájával manőverezik, hanem a felhajtóerő viszi fölfelé.

Illetve a farka egy kicsit félre áll.

Egyébként rendesen is tud úszni.

A legérdekesebb az egészben, hogy néha felfordulva van a víz tetején, mintha megdöglött volna, közbe pedig nem. Ha meggyújtom a világítást vagy megkocogtatom az üveget rögtön elmegy elbújni (1 hete csinálja).

Mi lehet a baja?

Ami még fontos lehet, hogy 2 helyen lukas a hátuszonya, de az nem szaporodik/tágul.

Segítsetek légyszi!!

2013. jan. 2. 19:22
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

2 éven át tartottad a szükséges hely harmadán? Szerinted az nem kínzás? Állandó mérgezésben élt, eddig bírta (amúgy 20 évig élnek ezek a halak).

Semmi jogod felháborodni.

2013. jan. 3. 00:01
 12/17 A kérdező kommentje:

A szűrés meg van a vízcsere is.

Amúgy az természetes, hogy a hasa (a fejétől lefelé nézve) először kicsit homorú aztán pedig domború?

2013. jan. 3. 14:52
 13/17 A kérdező kommentje:
Ja és átterjedhet a többi halamra? Mert akkor karanténozom az ancit. A többi tökéletesen egészséges.
2013. jan. 3. 14:53
 14/17 anonim ***** válasza:

Ez esetben bélgyulladásról is lehet szó. Az oka szintén a tartási körülményekre vezethető vissza, illetve szerepet játszhat még a helytelen táplálás (például ha nincs fa az akváriumban, vagy ha nem kap változatosan zöldségeket). Ez nem terjed át a többi halra. De az úszó kilyukadása baktériumokra és vírusokra utal, ahogy azt már mondtam, azt viszont a többi is elkapta.

A tartási körülmények viszont nagyban meghatározzák az immunrendszer egészségét, ha a többiek nincsenek még ilyen rossz állapotban, akkor nem betegszenek meg.

Milyen a másik két hal?

2013. jan. 3. 21:25
 15/17 A kérdező kommentje:

Fa nincs az akváriumba és nem kap túl gyakran zöldségeket, de akkor sűrűbben adok neki és fát is rakok be mellé.

Fátyolos algaevő van mellette (kisebb nála és már nem sokáig), de kizárt, hogy bántották volna egymást.

Van esélye annak hogy meggyógyítom?

2013. jan. 4. 13:45
 16/17 anonim ***** válasza:

Kár ám vitatkozni. Itt nem a kompromisszumokról van szó. Te kő keményen alkudozol. Lefordítom emberi nyelvre.

Van egy autód. Tökéletes hibátlan újszerűnek hirdeted. Megtankoltad lefestetted, be is indul csak épp fék nincs rajta, kilincs meg irányjelző. Na te kb ilyen ember vagy.

Biztos baromira el tudod magad adni otthon az asszony előtt, az életben, de az akvarisztika nem erről szól. Te sem fogsz venni egy száz négyzetméteres lakást, ha a plafonba vered a fejed, nem bírsz benne kiegyenesedni. Pedig mindened megvan. 100 m2, borsó a leveshez, légkondi, tv. Csak épp szorít a szoba. Hidd el a legjobb szándékkal próbállak rávezetni, hogy egy gyökérdarabbal nem fogod tudni megoldani ezt a hal dolgot. Ha annyi energiát fektetnél az akvárium vásárlásba mint amennyit a Murr-al való alkudozásba már 150 literes akváriumod lenne.

2013. jan. 4. 14:51
 17/17 A kérdező kommentje:

Kedves Demente!

Ezt nem értem, hogy jön ide. Nem érted mi bajod van azzal, hogy meg szeretném gyógyítani a halamat és az első fontos lépéseket (forrázott sóska + rendesen kifőzött fa) megtettem. Sőt! Egy neptunos gyorsfürdőt is kapott.

Mit alkudoznék. Egyszerűen leírtam a tüneteket és hogy neki álltam a kezelésnek. Lehet, hogy azt a kérdésemet értetted félre, hogy Meg gyógyul-e így a halam? Én ezzel arra céloztam, hogy tudok-e még tenni valamit az életéért.

Te csak nagyon ne értékelj engem, mert én se ezt teszem, pedig hányszor megtehetném ezt.

Azt meg hogy ilyeneket gondolsz a te jellemedet is vázolja. A személyeskedést azonban tegyük félre és nézzük a tényeket.

A meggyógyítást először végre szeretném hajtani, mert beteg halat nem fogok senkinek se ajándékozni. Ma kikerült az akváriumból (azaz elajándékoztam, akinek 120-150l aksija van) a fátyolos. Már csak ő maradt és szeretnék neki is jobb sorsot teremteni.

Hát tudod nem fér el a 150l akvárium csak egy 54 literes. Ez van.

Hidd el a legjobb szándékkal próbállak rávezetni, hogy egy gyökérdarabbal nem fogod tudni megoldani ezt a hal dolgot. Ha annyi energiát fektetnél az akvárium vásárlásba mint amennyit a Murr-al való alkudozásba már 150 literes akváriumod lenne.

2013. jan. 4. 21:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!