A vitorlás halnak miért pirosodik be a kopoltyúja belülről?
Figyelt kérdés
2009. aug. 25. 19:55
1/4 anonim válasza:
Hát ez valami fertőzés.Én ennyit tudtam mondani,különitsd el,és várjuk eg míg egy jobban hozzáértő megmondja hogy mi lehet az és mivel kezeld. addig pedig nézz körül az interneten,hátha találsz valamit.KARANTÉN!
2/4 Salx Narval válasza:
Csinálj vízcserét,vízkezelőnek használj SERA Aquatánt,emeld fel 28C-ra a hőfokot és szellőztess erősen.Más tünet nincs? A többi hal hogyan viselkedik? Tettél e valamit mostanában az akváriumba, halat,növényt,élő eleséget.Ha teheted rakd külön.Ha szerencséd van, akkor csak a vízzel van baj.
3/4 A kérdező kommentje:
A víz nem rég lett cserélve de kb csak a fele. Műnövény lett bele téve de az is le lett fertőtlenítve,mosva stb. Halakat tettem még bele párat. Jah és én egyébként arra gyanakszom hogy azért lehet beteg a hal mert már pusztult el abba vízbe pár hal mert beszívta félig őket a szűrő és elpusztultak. De egyébként a többi hallal nincs különösebben semmi gond kivíve az egyikkel mert kb. 1 hete csak lent van az akvárium alján és nem is nagyon úszkál de annak nem tudom a fajtájának a nevét.
2009. szept. 1. 12:20
4/4 Salx Narval válasza:
A vízcserét, hetente kell csinálni.A víz 20%- át kell lecserélni, klórtalanított vízre.Emeld fel a víz hőfokát 28 fokra és tegyél bele Aquafuránt 2-3 nap tartós fürdő, utána, vízcsere 40%.Adagolás a gyógyszeren.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!