Guppy Kis 1napos halaknak hogy lehet halneveldét csinálni?
Valami műanyag pálcákból kéne összeragasztani szilikonnal egy tartályszerű keretet, amire damillal rávarrsz szúnyoghálót, és az egészet belógatod a nagy akváriumba.
Valahogy kikötözöd oda , hogy ne süllyedjen le.
Igazából te látod, mi van otthon, mivel tudsz dolgozni, csak fantázia kérdése.
A lényeg, hogy olyanokkal dolgozz, amiből semmi nem ázik ki a vízbe.
Amúgy meg ha 200 literben sok növény van, akkor ott is túlélheti néhány a gyerekkorát.
Legalább nem szaporodnak túl. A természetben sincs másképp, ott is csak a kevés legerősebb marad meg, direkt azért is szülnek ilyen sokat.
200 litert egyébként elég jól meg lehet csinálni elevenszülősre egy jó társítással, több elevenszülővel, közepes méretű ragadozókkal, (jó szűréssel) és kialakítani egy aránylag hosszú távon fenntartható rendszert, és akkor szülhetnének a közösben is.
Jégkrémes dobozból meg lehet próbálni elkészíteni.Tűvel sűrűn kilyukasztgatod,hogy a víz átáramoljon rajta,de a halak ne férjenek ki.A tetejére madzaggal köthetsz nehezéket,amit kilógatsz az akvárium oldalán.Gyakran kell takarítani,mert az egész akváriumot elszennyezheti.
Amúgy szerintem nem érdemes velük bajlódni.Én egyszer próbáltam.KB 4-5 hónap,mire át lehet őket tenni,ha ragadozók is vannak a nagy akváriumban pl:vitorláshal.
drótbol formálsz egy ketrecet és beboritod szunyoghálóval
mikor kész berakod az aksidba
A drótos változat az egyik legrosszabb, mert simán nehézfém mérgezést okozhat!!!
Lehet drótot használni, de akkor valami olyat, ami gyárilag műanyag bevonatos.
Ahogy írtam, csak olyannal lehet dolgozni, amiből semmi nem ázik ki a vízbe.
Szereztem szúnyog hálót meg damilt tűt csak az a baj hogy ha csinálok ketrecet belőle hogy csináljak valamit amit vissza tudok zárni és nyitni mert etetni is kel a kicsiket :s
ezen akadtam fel picit :S
És felülről minek kell lezárni?
Ha a háló széle a víz fölött van mondjuk 5 cm-rel?
itt egy kép róla, csak neked szúnyoghálós lenne az oldala. ennyi. a vízszint felett legyen a teteje vagy 5 cm-rel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!