Szerintetek mennyibe kerülhet? Az akvárium ellátásához szükséges áram?
Belső szűrőm:25w
Külső szűrőm:12w
Világítás:78w
A fűtő pedig egy Atman 200w fűtő!
Remélem semmit nem hagytam ki xD Már álmos voltam mikor írtám!Szóval mennyibe kerülhet a havi fogyasztás?
1 Kwatt áram kb. 50 Ft.
Külső belső szűrő 37 watt x 24 óra x 30 nap = 26,6 kW = 1330 Ft
Világítás 78 x 10 óra? x 30 nap = 23,4 kW = 1170 Ft
A fűtőt csak úgy lehet kiszámolni, ha megmondod, naponta kb. mennyit megy.
Csak hogy egyszerűbb legyen az áramot kilowatt órában fizeted, szóval a fenti példánál az 50Ft (ami kb stimmel)
Az azt jelenti hogy 1000W (azaz 1Kw) ot fogyasztó ccuc megy 1 óra hosszet ezért fizetsz te 50Ft ot
Ha mondjuk egy 100W os villanykörtét nézünk akkor ugye ennek 10 óra hosszat kell mennie hogy meglegyen az 1000W
ha csak 5 órát megy akkor értelem szerűen csak 25Ft ot fizetsz ez alapján kiszámolod mondjuk egy napra utánna felszorzod 30 al és kész is
Ezt alapján már menni fog?
1 Kwatt áram kb. 50 Ft.
Külső belső szűrő 37 watt x 24 óra x 30 nap = 26,6 kW = 1330 Ft
Világítás 78 x 10 óra? x 30 nap = 23,4 kW = 1170 Ft
A fűtőt csak úgy lehet kiszámolni, ha megmondod, naponta kb. mennyit megy.
Kicsit le egyszerűsítve a számolást
Az előzőt nem akartam elküldeni nagyon elnyomtam valamit! Bocsánat.... De ugye nem lehet szerkeszteni!
Lényeg hogy a WATT*ÓRA (Idővel emennyit megy)*NAP (Mivel hónapra számoljuk ezért mindig "30" ez a szám! = A megkapott értéket elosztod 1000-el így kijön a KW (Kilowatt) ezt az értéket megszorzod 50-el és ki is jön a HUF!
A fűtő nem fog menni 15 órát, az biztos :)
Ha 1-2 fokot kell fűtenie, akkor egy ezrest számolhatsz rá, ha többet, akkor 2-3 ezret. Ha a szobában van 22 fok, az akváriumban akarsz 26-ot, akkor kb. 2 fokot kell majd fűtenie a fűtőnek, mert az akváriumban a világítás miatt, meg mert fedett, kicsit melegebb van, mint a szobában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!