Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Nagyon nagy a halam hasa, mi...

Nagyon nagy a halam hasa, mi baja lehet?

Figyelt kérdés
Van egy fekete-fehér csíkos halam, nem tudom a nevét, a csigák ellen ajánlották a kereskedésben. Mindig nagyon sokat evett, de most már tegnap óta nagyon fel van püffedve és csak fekszik elbújva. Mi baja lehet, mit csináljak vele?
2009. aug. 24. 12:35
 1/9 anonim ***** válasza:
52%
Nem lehet hogy terhes?
2009. aug. 24. 12:44
 2/9 anonim ***** válasza:

Szerintem ha terhes lenne, akkor attól még nem feküdne. Esetleg hasvízkór? Remélem nem az. Nagyon kegyetlen egy betegség.

Esetleg ezek lehetnek?

Hasvízkór: haspuffadás, bőrpír és fekélyesedés, végbél pirosas elszíneződése, esetleg kitüremkedése, általános vizenyősödés és szemdülledés, bélgyulladás.

Táplálkozási ártalom: haspuffadás, halvány bőr, végbél kipirosodása, bélgyulladás, esetleg mozgászavarok.

2009. aug. 24. 12:55
 3/9 anonim ***** válasza:
76%
Mindenképpen utána kéne nézni, hogy milyen halad van és hogyan kell tartani! Sok bajt elkerülhetsz vele.
2009. aug. 24. 14:02
 4/9 Salx Narval ***** válasza:
Keress rá, az Öves díszcsíkra,nem e róla van szó.Nézd meg, nem állnak e szét a pikkelyei.
2009. aug. 25. 06:26
 5/9 anonim ***** válasza:
Valószínűleg Botiat macracantha (Öves díszcsík). Az írásod alapján nemrég vetted, ezért kizárt, hogy ivarérett legyen. Biztos, hogy beteg.
2009. aug. 25. 07:45
 6/9 anonim ***** válasza:
terhes
2009. aug. 25. 12:22
 7/9 A kérdező kommentje:

Egyedül van, úgy is lehet terhes? Még él, de amennyire látom, egyhelyben kuporog.

Én is a bóciára gondoltam, de annak a könyvemben csak 3 csíkja van az enyémnek pedig több és csíkosak az uszonyai is. Ő elevenszülő vagy majd ikrázni fog? Ha nem beteg, hanem terhes, mennyi idő, amíg vége lesz.

Nem állnak szét a pikkelyei, teljesen jól néz ki csak nagy a hasa, és bánatos.

2009. aug. 26. 06:55
 8/9 A kérdező kommentje:

Azt hiszem, talán "gyomorrontása" lehetett, mert lement a hasa és már úszkál is. Kergeti a vitorláshalat.

De mit tudok tenni, hogy ne zabálja magát így tele? A többieket is etetnem kell.

2009. aug. 27. 07:36
 9/9 Salx Narval ***** válasza:
Írd be a keresőbe, hogy Bótia, utána a képek menü, ott megkeresheted. Örülök, hogy nem hasvízkóros a halad. Etess változatosan.Szárazat háromszor adj egy héten, a többi vegyes fagyasztott,esetleg szív és máj legyen.Nem szabad őket egyedül tartani, legalább 3-4 kell belőle.( rajhal).
2009. aug. 27. 17:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!