Hogy lehet valaki annyira buta, hogy 1760 literes akvárium halak nélkül tart?
Vannak, akiknek jobban tetszik egy igényesen, csak növényekkel berendezett akvárium, mint egy halas. Nincs ezzel semmi probléma. Ha nekik ez tetszik, miért is ne?
Lehet, hogy a halakat nem kedvelik különösebben, viszont a szép vízinövényeket igen.
Én személy szerint egy ekkora akváriumba itthon 2-3 csapat nanohalat raknék, szép felhőt képeznének.
Ez egy külön műfaj, más kategória.
Nekem gyerekkoromban azt mondták, mindenkinek így kéne kezdeni megtanulni az akvarisztikát. Mint ha szobanövényeid lennének, csak víz alatt.
Az állat (hal, gerinctelen, stb) csak mérgezi a rendszert, amivel mindenképpen kell valamit kezdeni.
Vannak állat nélküli típusok is.
Mondjuk ekkora méretbe egy pár garnéla, vagy nanohal csapat beleférne az önfenntartó rendszerbe, ekkora élettér a természetben is el tud tartani pár állatkát.
A legtöbb embert, akinek nincs otthon akváriuma, szerintem nem érdekli a berendezés.
Abból gondolom, mert itt főleg a tengeri szokott tetszeni nekik, azon belül a bohóc hal, meg a ciklámen színű halam ami feltűnő.
A nanohalakra legyintenek, hogy hja ezek ivadékhalak? Akkor még nem érdekes, majd ha megnőnek. Persze az nem számít hogy nem fognak megnőni soha. Mindegy.
Az üres akváriumot meg csak azért nézik, ha nézik, mert keresik benne a halakat.
Eddig 1 olyan emberrel találkoztam, aki pont az ellenkezője volt, de ő utált minden állatot, a halaktól kezdve a macskáig, viszont a növények tetszettek neki. Ő volt a kivétel.
Egyébként nekem amikor még nem tartottam halakat, akkor a vitorlás tetszett, mert azon voltak lelógó biszbaszok, meg a harcsák a nagy bajszukkal és a cápamárna ami nagyon vadnak tűnt. Aztán tartottam is őket később, és rájöttem hogy a márna az félénk, a vitorlás az olyan volt amilyennek képzeltem viselkedésre, a harcsánk viszont gonosz volt.
Közben változott az ízlésem, most ezek a miniatürizált halak jönnek be, nanohalak, akiknek van elég helyük úszni, mert hozzájuk képest azért mennyivel nagyobb egy kis akvárium is, mint a nagy halakhoz képest egy nagy akvárium.
Persze nekem is a legnagyobb az 250 liter volt.
Annál nagyobb tulajdonképpen nekem nem is kéne, mert szerintem ha olyan túl nagy, azt már nehezebb karban tartani. Még lehet akkor is ha nincsenek benne halak. Hát nem tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!