Milyen Siporax-ot vegyek?
:D
Hát nem is használtat, de láttam neten ISTA -t is ami olcsóbb, mint egy Sera.
Azért kérdeztem, mert nem tudom van-e köztük minőségbeli különbség.
Egyébként a belső szűrőmben szeretnék szűrőanyagot cserélni.
Siporaxból csak sera létezik, miután ez egy sera termék.
Ha más gyártja, akkor nem lehet az.
Belsőbe inkább siporax minit tennék.
Vagy eheim substrat pro-t.
Lehetséges.
De az egyik rekeszben szerintem tartsd meg a gyári szivacsot, minél többféle porózus anyag, annál jobb.
Szerintem belső szűrőbe jobb lenne a Siporax Mini, jobban ki tudod vele használni a kis tartály térfogatát. A gyűrűkkel sok lesz az üres tér, nem sok fér bele, külsőbe való.
Az Ista is egy kiváló szűrőanyag, de ezeket az 1000 valahány m2-es felületeket nem kell elhinni. Ez elvileg 5x jobb, mint a Sera, sőt, egyes JBL szűrőanyagokra ennél többet is írnak. Külföldi tesztek alapján mikroszkóppal megvizsgálva majd pedig tesztelve is azokat az összegzés szerint mégsem jobbak a Siporax-nál. Csak hosonló minőségűek. Úgy gondolom, ár/érték arányban a Sipo még mindig a legjobb. Nem kell nála több, ezen a téren szerintem egy etalon. Nálam is jó ideje bizonyított már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!