Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Szeretnék aranyhalat venni...

Szeretnék aranyhalat venni gömbakváriumba. Mi a módja?

Figyelt kérdés
Mennyi idő közönként kell vizet cserélni,mit kell neki az akváriumba tenni,mekkora legyen az akvárium,stb...
2009. aug. 21. 11:50
 1/6 anonim ***** válasza:
7%
Bemész egy állatkereskedésbe, és megkérdezed..
2009. aug. 21. 12:01
 2/6 anonim ***** válasza:
40%

minél kisebb az akvárium, annál gyakrabban kell cserélni.

A kör nem éppen nyerő, inkább azt mondják, h megbolondul ott, meg ugye eleve kicsi a hely.

Inkább ezt ajánlom (gondolom kis helyen szeretnéd tartani a kis igényű állatot, ezért választottad ezt.)

Ő is nagyon dekoratív, és ezeket a halakat tényleg külön kell tartani, szóval őt ajánlom:

[link]

2009. aug. 21. 14:04
 3/6 anonim ***** válasza:
71%

Pár dologgal tisztában kell lenned.

1. A gömbakvárium sokmindenre alkalmas, haltartásra éppen nem.

2. Aranyhalat pedig végképp nem lehet gömbakváriumban tartani, mert egy nagy anyagcseréjű, nagyra növő hal. Az aranyhal inkább keri tóba való.

Tehát ha aranyhal és akvárium, akkor 100 liter feletti az ideális méret. Vannak szebb és érdekesebb halak, akiket sokkal könnyebb egymással társítani.

Az előző válaszoló valamilyen (csak általa ismert) okból nyilvánvaló butaságot írt. NEM KELL külön tartani a bettát. Lehetni lehet, de akkor is normális, szűrt akváriumban, nem pedig egy 3 liternél kisebb zárkában.

Én lebeszélnélek az aranyhalról és a gömbakváriumról is.

Kb. 5500-ból vehetsz egy 36 literes akváriumot szűrővel. Jobban jársz.

2009. aug. 21. 19:10
 4/6 A kérdező kommentje:
Megmondom az őszintét.Nekem nagyon tetszenek a filekbe a kiskerek akváriumba a kis aranyhalacska.Gonolom ezek szerint ez a valóságba nem nagyon megy így.Akkor ti milyen halat ajánlotok ami egy kis akváriumba el van?
2009. aug. 21. 20:16
 5/6 anonim ***** válasza:
Első vagyok. Úgy tudtam, azért kell őket külön tartani, mert megölhetik a többi halat. (Nem?)
2009. aug. 21. 21:19
 6/6 Salx Narval ***** válasza:
100%
Fogadd meg 19-10 tanácsát,és rendes akváriumot vegyél.A gömbakváriumban tartott aranyhal és az 5Literben tartott betta is állatkínzásnak minősül és nem akvarisztikának.Egy akvarista ilyet nem csinál.Én guppikat vagy neonhalakat ajánlanék első halnak.Egy két törpeharcsa mehet melléjük takarítónak.
2009. aug. 22. 11:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!