Az Ichthyophthirius multifiliis, azaz a darakórt okozó egysejtű, élősködhet a csigákon?
Sajnos nekem is csak információim vannak ezzel kapcsolatban. Élőlények nélkül valószínűleg a nagy részük elpusztul, ám valamilyen létszámban mégis kimutathatók. Hogy miért, sajnos nem tudom, talán majd egy lelkes biológus megírja.
Ha fertőzött vizet haltalanítottál, és csak csigáid vannak, én kezelném. Egyes halak, mint például a sügerek nem fogékonyak a betegségre, de botlottam már olyan esetbe, hogy egy eleve egészségesnek látszó harcsa érkezés után kipöttyöződött. El lett különítve, de aztán a sügereket is el kellett, mert tök hülyén úsztak, ráncigálták a fejüket úszás közben, és nem múlt. Valószínűleg a bélrendszerükben voltak jelen. Élőlény nélküli akváriumba két nap után kerülhetnének halak, nekem anno bevált módszer volt, sose vegyszereztem. Sót használtam, ami bár nem öli meg, de megelőzésnek jó lehet, elnyomja őket. Nem szeretik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!