Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Ti mire helyeznétek el egy...

Ti mire helyeznétek el egy 30l-es akváriumot?

Figyelt kérdés

Most készülök indítani itthon egy 30l-es akváriumot, de nem tudom, hol helyezzem el. Az íróasztalom elég gyenge, és nemigen van rajta hely sem. A szekrény se jöhet szóba, mert egyrészt nem férne be, másrészt csapokon támaszkodnak a polcok, ami nem túl szerencsés ilyen szempontból.

Tudnátok nekem valami megoldást ajánlani? Van a szobámban kb 60x40x70cm-es (h, mé, ma) hely az egyik sarokban. Olyan 10ezrem lenne rá max. Az akváriumom 30x30x35-ös méretű.

Miből lehetne házilag ennyiből valami tartót, bútort csinálni? Vagy hol lehet ennyiért olyan bútort kapni, ami elbírja? Praktikeres bútorok pl jók?

Mire kell odafigyelnem bútor vásárlásánál?

Légyszi azt ne ajánljátok, hogy csináltassak asztalossal, mert az nemigen jön szóba.

A válaszokat előre is köszönöm.

2012. dec. 10. 20:14
1 2 3
 1/22 bamboochatheone ***** válasza:
Éejjliszekrény. Én 3500 forintért vettem és tökéletesen szolgál.
2012. dec. 10. 20:21
 2/22 csejani ***** válasza:
A szekrénybe biztos nem fér el? Azért kérdezem mert nekem is a szekrény egyik polcán van egy 30 literes aksi és úgy oldottam meg,hogy az alatta lévő ajtós részbe merevítőnek középre raktam be egy elválasztó faros lemezt középre ami így nem látszik mégis alátámasztja az aksit! Az akvárium alá pedig egy vékony pvc lapot vágtam ha picit mégis meghajlana a bútorlap el ne roppanjon az aksi és így minden rendben van pedig én is tartottam ettől a megoldástól! De szerintem praktikeres bútorok is jók ha elég jó a merevítése!
2012. dec. 10. 20:21
 3/22 A kérdező kommentje:

Az éjjeliszekrény nem rossz ötlet, és eléggé pénztárcakímélő is. De nem túl alacsony? Ezek kb. 40cm-esek szoktak lenni.

A polcos megoldás nemigen fog összejönni. Nekem is meg lehetne így oldani, ahogy írod, csak az ajtós rész tele van ruhával, azt nem tudnám hová tenni. És ott fix a polc is. :S

Még valakinek ötlete esetleg?

2012. dec. 10. 20:25
 4/22 csejani ***** válasza:
Amit középre raktam merevítőt 1 cm vastag faroslemez amivel pont félbeválasztottam az ajtós részt így még praktikus is lett ruháknak mert nekem is azzal vannak teli!:)
2012. dec. 10. 20:27
 5/22 A kérdező kommentje:
Igen, értem, köszi a tippet. Csak az a baj, hogy van benn egy polc. Ez a polc meg fix, nem csapos. Nem tudom kiszedni a helyéről. :(
2012. dec. 10. 20:29
 6/22 A kérdező kommentje:
Még esetleg valami ötlet?
2012. dec. 10. 20:52
 7/22 A kérdező kommentje:

Ez az éjjeli szekrényes ötlet eléggé megfogott. Gyorsan ki is néztem párat. A Jysk oldalát néztem meg, mert oda simán be tudok ugrani valamelyik nap

[link]

[link]

[link]

Ezek közül melyiket ajánlanátok? Mindhárom megbírná?

2012. dec. 10. 21:27
 8/22 YourDestiny ***** válasza:
100%

Kocka akvárium? Nekem pont ilyen a nano növényesem. Én bútorlapból csináltam ilyet alá (a képek között megtalálod állványostól):

[link]

2012. dec. 10. 21:44
 9/22 anonim ***** válasza:
Mindhárom megbírja. A fa annyiból jobb, mint a bútorlap, hogy az nem púposodik fel ha véletlenül kiöntöd rá a vizet.
2012. dec. 10. 21:48
 10/22 A kérdező kommentje:

Igen, kocka. Csak már nem tudom, hova tegyem.

Húú, ez valami gyönyörű. Esetleg le tudnád írni, pontosan hogy csináltad? Gondolok itt arra, mivel fogattad össze a lapokat, csavarral, vagy szeggel?

Mennyiből jött ki ez az állvány?

2012. dec. 10. 21:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!