Mi a véleményetek az "akasztós" külső szűrőkről?
Azt hallottam róluk, hogy eléggé jól végzik a dolgukat. Viszont csobognak, ami akkor, ha szobában van elhelyezve az akvárium, nem egy kellemes dolog egy idő után.
Egyébként én úgy tudom, ezeket kisebb akváriumokban alkalmazzák csak.
35l-esbe szerintem tökéletes. Nagy előnye, hogy szinte nem is foglal helyet.
A kerámia gyűrű ártani nem árthat. Egyébként most milyen anyag van benne a szivacson kívül?
Biológiai szűrésre jók, áramlást viszont nem nagyon csinál, így a koszt se szedi össze valami hatékonyan.
Illetve nehézkesen tudod megoldani, hogy lefedd az akváriumot, és van olyan hal, vagy olyan szituáció, amikor le kell fedni.
A részleges vízcseréket mindig aljzatporszívózással végezd, úgy valamennyire kompenzálod a kisebb áramlás okozta hiányosságot.
Nekem 2 van, 2 kis akvárimon, mind a kettőbe csak perlonvattát gyömöszöltem. De azt néha cserélni kell, úgy hogy kidobom, mert pár hónap mulva elkezd szétmálani.
Kívülre pedig ráhúztam a szívó ágára egy szivacsot a garnélák miatt hogy ne másszanak bele a csőbe, de az a szivacs még olyan szempontból is jó, hogy cseppet így nagyobb lett a szűrőfelület.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!