Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Honnan tudom melyik guppim...

Ehim kérdése:

Honnan tudom melyik guppim nőstény vagy hím?

Figyelt kérdés
Szeretném tenyészteni a guppigat de nem nagyon tudom mejik micsoda. :/
2012. dec. 10. 19:39
 1/8 bamboochatheone ***** válasza:

[link]

Az elöl lévő a hím.

Amúgy ha már a nemeket sem tudod megállapítani akkor hogy fogod "tenyészteni".

2012. dec. 10. 19:44
 2/8 YourDestiny ***** válasza:
A hím kevésbé testes, viszont sokkal terjedelmesebbek az uszonyai. A fátyolos farokúszót nem lehet eltéveszteni.
2012. dec. 10. 19:47
 3/8 anonim ***** válasza:

érdekes...ha nem ismered fel a nemek közötti eltéréseket, akkor mégis hogyan szeretnéd őket tenyészteni? off: guppiKat és meLYik :)

remélem tudod, hogy a nőstényeket kb fél éves korukig teljesen elkülönítve, szüzen kell nevelni és utána is csak a kiválasztott hímmel párosodhat. illetve azt is fontos tudni, hogy ha tényleg tenyészteni szeretnéd, akkor nagyon keményen szelektálnod kell az állományt...

de persze más a tenyésztés és a szaporítás :) utóbbit szeretnéd szerintem és nem tenyészteni, mert a tenyésztéshez nem elég ha van egy guppys akváriumod amiben kényükre-kedvükre kufircolnak a halak :)

amennyiben tévedek, és tényleg tenyészteni szeretnéd elnézésedet kérem...de szerintem nem tévedek :)

amúgy a hímek kisebbek és kevésbé dagik és a hasúszójuk után a farokúszójuk felé haladva a nőstényeknek farokalatti úszója van, a hímeknek pedig ott gonompódiuma és nem farok alatti úszója van. nehéz összetéveszteni őket mert egyértelműen látszanak a különbségek. más kérdés, hogy az ivadékoknál mennyire vagy képes felismerni az eltéréseket :) ugyanis fontos, hogy a nőstények minél előbb kikerüljenek a hímek közül, mert előfordulhat koránérő hím, aki végig termékenyíti neked az összeset ha nem vagy elég gyors...és ezzel hazavágja a terveidet azokkal a nőstényekkel...

2012. dec. 10. 20:09
 4/8 A kérdező kommentje:
köszi mindenkinek.
2012. dec. 10. 20:09
 5/8 A kérdező kommentje:
Az a helyzet hogy szülinapomra kaptam 25 db guppit (ami 3.-n volt) de az egyik ismerősömnek is vannak és azt mondta hogy ne lepődjek meg ha fehér kis golyók lesznek a vízben egy idő után utána majd elkezdenek mászkálni mint az apró bogarak ennyit mondott.
2012. dec. 10. 20:20
 6/8 anonim ***** válasza:
nyugi. ha 25 guppid van, akkor egyetlen utód se marad életben ha nem különíted el a szülésre készülő nőstényt. szóval nem kell aggódnod a szaporulat miatt :)
2012. dec. 10. 20:47
 7/8 A kérdező kommentje:
akkor még tanulgatom ezt guppi tartást xDD
2012. dec. 11. 13:42
 8/8 anonim ***** válasza:
lehet kicsit hülyén hangzik de szerintem a legbiztosabb ha megnézem mien nemi szerve van az a tuti nagyon látványos h nőstény vagy hím
2012. dec. 11. 17:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!