Honnan tudom melyik guppim nőstény vagy hím?
Az elöl lévő a hím.
Amúgy ha már a nemeket sem tudod megállapítani akkor hogy fogod "tenyészteni".
érdekes...ha nem ismered fel a nemek közötti eltéréseket, akkor mégis hogyan szeretnéd őket tenyészteni? off: guppiKat és meLYik :)
remélem tudod, hogy a nőstényeket kb fél éves korukig teljesen elkülönítve, szüzen kell nevelni és utána is csak a kiválasztott hímmel párosodhat. illetve azt is fontos tudni, hogy ha tényleg tenyészteni szeretnéd, akkor nagyon keményen szelektálnod kell az állományt...
de persze más a tenyésztés és a szaporítás :) utóbbit szeretnéd szerintem és nem tenyészteni, mert a tenyésztéshez nem elég ha van egy guppys akváriumod amiben kényükre-kedvükre kufircolnak a halak :)
amennyiben tévedek, és tényleg tenyészteni szeretnéd elnézésedet kérem...de szerintem nem tévedek :)
amúgy a hímek kisebbek és kevésbé dagik és a hasúszójuk után a farokúszójuk felé haladva a nőstényeknek farokalatti úszója van, a hímeknek pedig ott gonompódiuma és nem farok alatti úszója van. nehéz összetéveszteni őket mert egyértelműen látszanak a különbségek. más kérdés, hogy az ivadékoknál mennyire vagy képes felismerni az eltéréseket :) ugyanis fontos, hogy a nőstények minél előbb kikerüljenek a hímek közül, mert előfordulhat koránérő hím, aki végig termékenyíti neked az összeset ha nem vagy elég gyors...és ezzel hazavágja a terveidet azokkal a nőstényekkel...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!