Mindenem megvan egy akváriumhoz. Hogyan rakjam össze? Mik az első lépések? Laikus vagyok.
én úgy raktam össze, hogy:
1 táptalaj ->eligazgat, hogy az akv szélénél ne legyen (homokkal falaztam körbe)
2 homok ->kézzel, szépen berakta ma 20 kiló homokot...
3 szűrő, fűtő -> hőfokot előre beállítottam, szűrőbe a bacika beletettem (vettem ilyen kapszulás bacit)
4 félig víz -> egy tányért tettem a homokra és eleinte kézzel meregettem, majd mikor lett 5 centi víz, akkor a tányérra öntve óvatosan beöntöttem. eredmény: nem kavarodott fel a homok :D
5 növény ültet -> előre elkészített vázlatrajz alapján ültettem
6 tele víz ->szintén a tányéros módszerrel. 3/4-től pedig kézzel tartottam a tányért a víz felszínének közelében és úgy önöttöttem. továbbra se kavarodott fel a homok :D
7 szűrő bekapcs
8 világítás feltesz
Köszi szépen! Igen csak anci lesz. Mindenkinek köszönöm a választ.
Milyen növényeket ajánlotok ehhez a halfajtához?
Más hal fajtákat ez a faj eltűr? Tenyészteni akarom őket.
Tudom hogy folyamatosan megy nap mint nap,csak nemtudom mennyi költségre számítsak.
Ja és a fűtőt előbb teszem be a vizbe és aztán kapcsolom be?:)
basszus kiszámoltam már valakinek itt :D de megteszem megint.
mond el, hogy:
milyen szűrőd van (a fogyasztása érdekel)
hány darab és hány wattos fénycsöved van
hány wattos a fűtőd :)
milyen arányban kevered a vized lágy vízzel
ezek alapján ki tudom neked számolni :)
az enyémet is kiszámolhatom neked ha attól jobban érzed majd magad, de a fogyasztás ezektől függ. én napi 9 órát világítok 48 wattal, 2 szűrőm megy folyamatosan és 100 wattos a fűtőm, emellé 50%ban lágyvizezek...szóval lehet neked nem lenne reális a számításom :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!