Volt egy érdekes szomszédom. Ő volt az aki először a kezembe adott két akvarisztikával foglalkozó könyvet mikor még 12-14 éves lehettem. Talán így kezdődött.
Lényeg.
Neki különleges növényei voltak az akváriumban.
Szobanövények! Nem kamu.
Saját szememmel láttam. Amik nekünk cserépben figyelt a virágos állványon, neki azok bent voltak az akváriumban.
Azt mondta akkor, hogy számos olyan növény van, ami gondos odafigyeléssel átszoktatható az akváriumba. De ez nagyon hosszú folyamat. Szóval ha nem "in medias res" vágod be az akváriumba, hanem fokozatosan szoktatod, akkor még lehet is belőle valami.

Az Acorust berakod egy pohár vízbe és élni fog, de csak a gyökerének kell víz, a levele tőből lerothad ha az is belelóg.
Szobai futókát raktam víz alá, legyökeredzett, csak ha a levele is vízben volt, akkor 1 hónap után elkezdett elvékonyodni a szára és kezdett haldokolni.
Egyébként nagyjából összvissz 2 hónapig élt a víz alatt. Utána sárgult csak el, de akkor már késő volt hogy kivegyem. Ha a szomszédodnak volt kint cserépben sok ilyen növénye, akkor simán megcsinálhatta azt, hogy 2 hetente kivette őket az akváriumból rehabilitációra, addig pedig berakott egy másik adagot.

Víz alá, pl az anubias barteri-ből a nagyobb levelű fajta, az sötétben, táp nélkül is megmarad. Majdnem olyan igénytelen mint egy műnövény:

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!