30l-es akváriumba tarthatok halakat garnélák mellett?
Van egy 30x30x35 cm-es akváriumom, most rendezem be. Red Cherry vagy Yellow garnélákat szeretnék benne tartani. Egyik kérdésem a következő: tartható egy ekkora akváriumban garnélák mellett egy csapat (5-6 db) nanohal?
Én Boraras Urophthalmoides-ra vagy Amanda lazacra gondoltam, és mellé még 2-3 db törpe páncélosharcsára, vagy törpe szívóharcsára.
Szerintetek ez már nagyon megterhelő az akváriumra nézve?
A másik kérdésem a garnélákkal kapcsolatos. Elvileg leállnak a szaporodással, ha elérik azt az egyedszámot, ami az adott akváriumban még jó nekik. Ha vannak mellettük nanohalak, akkor ez a szám elvileg kevesebb lesz? (bocs, ha hülyén hangzik a kérdés)
Válaszokat előre is köszönöm.
Inkább 40 literhez tennék halakat, 30-hoz annyira nem erőltetném.
Ha teszel, akkor is inkább csak a boraras-okat, harcsákat ne.
Nincs olyan, hogy leállnak a szaporodással, így a kérdés folytatásának sincs értelme.
A túlszaporodás kontrollálását neked kell megoldanod!
És igen, kevesebb garnélát tarthatsz, ha halakat is tartasz.
Olyan kis helyen a halak megeszik a kisgarnélákat. A neon nagy mozgásigényű rajhal, 70 L-től tartható!
Kösz szépen a válaszokat.
4. válaszoló: nem akartam neonhalat melléjük tenni, tudom, hogy nekik nagyobb hely kell.
hable: akkor ezek szerint tényleg rosszul tudtam. A túlszaporulatot egyébként hol érdemes eladni? Az akvarista.hu-n láttam fenn piacteret, még ezen kívül esetleg? Az akvarisztikai boltokban mennyire érdeklődnek a garnélák bevétele iránt?
Ja, és még valami: abban az esetben, ha nem tudjátok eladni a garnikat (egyszerűen senkinek se kellenek az adott időben), ti mit csináltok velük?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!