Hogyan fertőtleníthető egy akvárium?
120 literes akváriumom van, 25 éve vannak halaim. Sosem volt még az akváriumomban hasvízkór, erre most valamennyi halam elpusztult ebben a betegségben három hét leforgása alatt. Az utolsó thorocatumom pont ma reggel. Igencsak megviselt a dolog, 8 éves harcsák voltak, sosem voltak betegek, ikrakoruk óta én neveltem őket.
Már az első megbetegedésnél tettem Sera Baktopur Direktet a vízbe, hogy megelőzzem a többi hal fertőződését. Kétszer kellett ismételnem a kezelést, mégsem használt. Azok a halak is elpusztultak a gyógyszeres kezelés ellenére, amiknél a betegség tünetei eleinte nem is jelentkeztek. A víz jelenleg kristálytisztának tűnik (leszámítva, hogy a Sera miatt még sárgás), vízcsere rendszeresen volt, a növényeim rendben vannak, tele van csigával az egész aksi még most is, a két kezelés ellenére.
Mivel valamennyi halam elpusztult, úgyis teljes vízcserét csinálok és megvárom, míg újra beérik a víz. A növényeimet viszont szeretném megmenteni. Van valami olyan fertőtlenítőszer, ami az esetleges baktériumokat elpusztítja, azaz nem veszélyezteti az új halakat majd megint ez a betegség? Vagy dobjam ki a növényeket és vegyek újakat?
növényeket neomagnolos vízbe tudod fertőteleníteni,
Az akváriumot meg ecetes szivaccsal átmosod, majd kiöblíted, szárazra törlöd.
Volt nálam régen egy 250 literes ronda akvárium, benne kb 10 hal. Aztán haverom hozott egy beteg halat, én meg hülye, betettem, és 1 hét mulva elkezdett a halaimnak kidurranni a hasuk. Kezeltem őket sera bactopur directtel. A 10 halból csak 2 maradt élve és az egyik hal utána még 7 évig élt, a másik meg 5 évig.
Tehát a bactopur direct az jó kell legyen rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!