Mennyibe kerül? Mit ajánlotok? Mekkora akráriumot? .
Egyet értek az előttem szólóval, a tengervizes akvárium van olyan bonyolult, hogy érdemes legyen egy pár év tapasztalatot szerezni édesvízi akváriumokkal. Én még azt tudom ajánlani, hogy ha tényleg komolyan érdekel a dolog kezdj el aktívan olvasni a témában, hogy tudd mibe vágod a fejszéd. Egyébként is hasznos minél több helyről gyűjteni az információidat, a fórumozó meg a bolti eladó is ember, tévedhet.
Én is a Trópust tudom ajánlani Szegeden. Bohóchal 3000Ft körül van, de ez eltörpül az akvárium költségei mellett. Kezdőknek kifejezetten ajánlott faj. Ha jól emlékszem, a külföldi szakirodalom 120 litert ír minimumnak nekik.
Ha a bohóchalat drágállod, akkor hagyd, mert a felszerelés, ami kell hozzá 150 ezer alatt nem jön ki. Tartani nem nehéz, csak drága hozzá minden és a villanyszámlád is sok lesz.
Ennél jóval olcsóbban tudnál tartani brakkvizi, zöld gömbhalat, vagy édesvizi murénát. Ezekhez elég egy 100-150 literes akvárium, egy szűrő, csapvíz + jódmentes konyhasó vagy tengeri só. Megpakolod gömbmohával és egy gyenge fénnyel megvilágítod.
Vagy egy 70 literes brakvizi, darázsgébekkel, azok is cukik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!