Megjelent az akváriumomban a fonal alga, és nagyon elszaporodott a növények levelein. Hogyan tudnék véglegesen megszabadulni tőle?
Szerintem túl sok a hal, túl vagy telepítve.
Mondjuk mind3 említett fajtából jó sokféle faj van, különböző méretben, de még ha kicsiket is számolok, ez akkor is sok.
300 liternek is megvannak a korlátai.
Ezen kívül szerintem nem a legszerencsésebb ez a szívhőmérséklet, ha amúgy is ilyen határeset az akvárium akkor ez rettenetesen algásít.
Gondolom a halak létszámán nem akarsz változtatni, ezért máson kéne.
Mi van a növényekkel? Jól nő a vali? Egészséges a hínár, ha igen, mióta?
Mert ha nőnek, akkor lehetne még több közepes fényigényű viszonylag gyorsan növő növényt betenni.
Ez az aqua tld vajon aquarelle akar lenni, vagy olyasmi?
Ezeket a fénycsöveket is érdemes lenne lecserélni sima daylight-ra, de legalább az egyiket.
A részleges vízcseréket is meg lehet szaporítani, és a növények tápozásával is lehet játszani.
Hosszútávon azt kellene elérni, hogy olyan konkurenciát csinálj a növényekkel a tápanyagok terén, hogy ne jusson az algáknak.
A vali és a hínár nagyon nő de az alga is rajtuk.
Hány kelvin fokos csövet javasolsz, ha lehet írj konkrét tipust.
6500 K.
Lehet kisebb is. A típus majdnem mindegy, az akvarisztikai daylight-ok csak a rajtuk lévő logo miatt drágábbak, nem tudnak többet. Akvarisztikaiból legfeljebb növényeset éri meg venni.
3 sávos daylight, ez a legegyszerűbb választás:
vagy 5 sávos, kicsit jobb színvisszaadással:
Ugyanez, kicsit alacsonyabb színhőmérséklettel:
Szerintem a philipset megéri lecserélni egy sima napfényesre, 6500 vagy 5400 k-re.
Vagy mind a kettőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!