Ez megfelelő lenne?
Ennyiből nem fogsz kijönni, ha ekkora akváriumot akarsz.
Szettet nem igazán éri meg venni, mert sokat kell rá költeni.
Inkább darabonként kell összeválogatni, valamivel drágább lesz, de használható.
A 2 legdrágább és legfontosabb dolog a világítás, meg a szűrés.
Itt mindkettő nagyon gyenge.
Ekkora mérethez mindenképpen kéne külső szűrő is, így az a szűrő amit adnak ehhez a szetthez, akár jó is lehet, de azt tudnod kell, hogy önmagában ez, nem tudja megszűrni az akváriumot.
A világítás szintén olyan, hogy anubiasokon kívül nem nagyon marad meg semmi, márpedig néhány tempósan növő növény szintén sokat dob a víz stabilitásán. Csak hát 0,25 w/l-nél ez nehezen jön össze.
Szóval ha ilyen méretű működőképes akváriumot akarsz, többet kell rászánni, ha viszont ennyi a keret, akkor kisebb akváriumot kell választani, jobban felszerelve.
Szerintem se vegyél szettet. Ha 40 ezret (esetleg 50-et) rá tudsz szánni, akkor abból sokkal jobbat össze lehet pakolni, ha magad válogatod össze a technikát.
Akvárium: [link]
Szűrő: (ekkor akváriumnál már nagyon nem ajánlom a belső szűrőt) [link]
Világítás: [link]
esetleg ez... [link]
Szerintem ez a világítás és szűrés nagyon atom lenne egy ekkora akihoz, hosszú távon megtérül a befektetés, hidd el!
Ajj, az akvárium link nem jó.
Igyekeztem a szűrőhöz, világításhoz a legjobb árakat keresni, így 47.000-re jön ki a 2*24 wattos világítással. Ha tényleg hosszú távra tervezed az akit, akkor ne vegyél szettet, mert hamar belátod, hogy fejleszteni kell. És akkor már inkább most szánj rá 10-20 ezerrel többet.
Utolsó, lehet, hogy működik, de ha ennyi pénzből egy sokkal jobb akváriumot össze lehet hozni, akkor miért ne?
Igaz, amit én írtam, az egy kicsit drágább, de az már majdnem a legjobb technika.
Ha a kérdező drágállja, akkor majd ajánlok neki olcsóbbat, ami még mindig sokkal jobb, mint ami ehhez a szetthez jár.
Egyszerű vízteszt annak a válaszolónak aki ajánlja ezt az akváriumot, ugyanis neki évek óta ez megy otthon. Kérlek kapcsold fel a világítást, majd nézz átt az akváriumon a rövidebb oldal, felől (azaz szemben) .
Most pedig nézz át az akváriumon a hosszabb oldal felől is. Azaz oldalról. Ha a víz színében nem tapasztalsz barnás elváltozást, tisztának látod, (amit kétlek) akkor elégséges a szűrés. Ez nem jelenti hogy a vízkeménység, ph. jó, csupán meg van szűrve a víz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!