Baj van az Akváriummal. Ötletek?
Ha a halak nem maradnak meg benne, akkor ti se igyátok.
A házba nincs hala senkinek?
Halat be lehet tenni ásványvízbe is (ami nem szénsavas) csak nekik külön vizet venni, az drága.
Itt valami alapvető baj lehet. 3 hetet sokallom egy 80 literesnek. Ennyi idő alatt egy ilyen kicsi akvárium beállhatott egyoldalúan is. Én arra tudok gondolni:
-Vagy használtál valami tápszert a növényeknek holott ilyenkor még nem kéne.
-Vagy csak guminövényeid vannak
-vagy mindennap szórtál be halkaját mert hallottad hogy segít, és túl sok lett.
-Vagy egyáltalán nem szórtál semmit a 3 hét alatt.
-vagy nem ment a fűtő a 3 hét alatt.
- Vagy a levegőztető nem ment a 3 hét alatt.
Önmagukban ezek a problémák nem vészesek, viszont halmozottan már bajt eredményezhet.
Szólni kéne annak ez ismerős, ((vagy rokon) bocsi de nem emlékszem)) srácnak hogy a vízcserekor adjon neked vizet. Az sem lenne baj ha a szűrőd szivacsát ki tudnád mosni abban a vízben amiben ő is kimosta a szűrőszivacsot csak akkor azzal sietni kell.
Tudod az az érdekes, hogy én csináltam már olyat, hogy levegőztető és szűrő nélkül bevittem a melóhelyre és egy 5 literes műanyag flakonba halakat reggel. Ott voltak egész nap és délután négykor vitték el. Azért, hogy a halaknak némi levegő is jusson a vízbe, óránként öntöttem bele egy kevés friss vizet jó magasról, pohárból. És nem lett tulajképp semmi bajuk sem. Tehát ezért elég lehetetlen számomra, amit írsz.
Talán igen, elképzelhető, hogy az akváriumba a kőből oldódott ki valami. Illetve ha színezett a talaj, akkor a festék oldódik, mert szoktak olyan talajokat árulni, amit kimosni sem lehet normálisan.
Igen ez jó gondolat. Nekem eszembe sem jutott hogy nem e véletlen a hozzászoktatás maradt el?!
Nagyon fontos művelet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!